For All Mankind

Apple herdenkt Apollo 11 maanlanding met reclamespot voor eigen tv-serie

Het is vijftig jaar geleden dat de Apollo 11 maanlanding plaatsvond, waarbij Neil Armstrong en Buzz Aldrin voor het eerst voet hebben gezet op de maan. Apple viert dat moment, maar haalt er meteen zelf profijt uit te halen door reclame te maken voor een van de komende tv-series van Apple TV+.

Eerder deze maand werd bekend dat Apple ongeveer $15 miljoen betaalt per aflevering van de aanstaande tv-show See met Jason Mamoa. Deze serie speelt zich in een verre toekomst af, als een virus vrijwel de gehele wereldbevolking heeft weggevaagd. De nog resterende mensen zijn blind. Het klinkt allemaal erg spannend, maar het is niet de enige serie die dit najaar op Apple TV+ te bekijken is. We gaan ook terug in de tijd, met een serie over de maanlanding van vijftig jaar geleden. In de video legt Apple uit wat de impact is geweest van de Apollo-missies. Tussendoor krijgen we een indruk van de aanstaande tv-serie over de space race.

For All Mankind

Apple’s serie heet ‘For All Mankind’ en wordt gemaakt door Ronald D. Moore. We kregen de eerste beelden te zien tijdens de keynote van WWDC 2019. Het speelt zich af in een wereld waar de space race tussen de Verenigde Staten en Rusland nog in volle gang is. In het eerste seizoen zien we Joel Kinnaman, Michael Dorman, Wrenn Schmidt, Shantel VanSanten, Sarah Jones en Jodi Balfour.

Het is een van de eerste tv-shows die je dit najaar kunt kijken via Apple TV+. Details over de dienst, zoals de volledige line-up en de maandprijs die je moet gaan betalen, zijn nog niet bekend. Wel liet Apple tijdens een speciaal evenement een indrukwekkende groep acteurs opdraven om op het podium te vertellen over hun plannen. Het werd uiteindelijk een van de saaiste keynotes ooit.

Dit is de eerder verschenen trailer:

For All Mankind probeert echter de maanlanding niet exact na te spelen, maar wijkt er vanaf. De Russen landen als eerste op de maan, waarna de VS de strijd nog eens opvoert. Het idee was om een show te maken die zich afspeelt bij de NASA in de jaren zeventig. De entourage is daarbij wel zo realistisch nagemaakt, maar het verhaal loopt anders dan de werkelijkheid. De makers van de tv-serie hebben in interviews aangegeven dat ze vrij veel creatieve vrijheid kregen, omdat het precies past in Apple’s straatje: er zit geen geweld of seks in en het is geschikt voor het hele gezin.

Of de series interessant genoeg zijn om mensen over te halen een abonnement op Apple TV+ te nemen weten we pas later dit jaar. Vermoedelijk gaat de dienst rond oktober van start.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Het kost €6,99 per maand, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series komen eraan? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 juli 2019 om 8:27
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.