TomTom CarPlay beta gaat van start: zo meld je je aan

TomTom komt naar CarPlay. De navigatie-app is gestart met het testen van de CarPlay-versie en jij kunt je nu al aanmelden voor de beta. Ondersteuning voor CarPlay was eerder al aangekondigd.

Het schiet behoorlijk op met het aanbod van CarPlay navigatie-apps. Google Maps, Waze en Sygic zijn al beschikbaar en Flitsmeister is momenteel als beta te gebruiken. Rijd je liever met TomTom, dan is er nu ook goed nieuws. Iedereen kan zich namelijk opgeven voor de beta, maar je moet er wel snel bij zijn. We hebben ook meteen de eerste screenshots van deze versie.

TomTom CarPlay beta aanmelden

Vanochtend is TomTom begonnen met het uitnodigen van haar gebruikers voor de beta van de CarPlay-versie, zo liet iCulture-lezer Sander ons weten. In een e-mail aan gebruikers laat TomTom weten dat je via de CarPlay-versie instructies en realtime updates krijgt zodra je je iPhone aan je CarPlay-systeem aansluit. Aanmelden kan via de website van TomTom, al moet je er wel snel bij zijn. Er is ruimte voor een beperkt aantal mensen. Hoeveel dit er precies zijn weten we helaas niet.

CarPlay TomTom met iPhone.

Exacte functies zijn nog niet bekend, maar uit de screenshots die TomTom gedeeld heeft kunnen we al iets afleiden. Zo wordt de kaart van bovenaf die je kent van de iPhone-versie rechtstreeks op het scherm gezet. Uit de navigatie-afbeelding is te zien dat de 3D-weergave van gebouwen ook beschikbaar is in CarPlay en dat de maximum snelheid rechtsboven in beeld staat. Het lijkt erop dat je huidige snelheid niet getoond wordt.

TomTom CarPlay screenshot navigatie.

Aangezien de beta nu gestart is, duurt het waarschijnlijk nog wel een paar weken voordat de definitieve versie voor iedereen beschikbaar is. In de tussentijd kun je terecht bij de eerder genoemde navigatie-apps voor CarPlay, die we in ons artikel voor je op een rijtje gezet hebben.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Met dank aan iCulture-lezer Sander!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 januari 2019 om 10:38
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.