Sonos: makkelijker muziek bedienen vanaf het toegangsscherm en met 3D Touch

Je muziek bedienen op Sonos-speakers kan met de nieuwe versie van de Sonos-app een stuk makkelijker. Zo wordt de muziek nu afgebeeld op het toegangsscherm en in het Bedieningspaneel. Ook is er 3D Touch voor de iPhone 6s en Split View voor de iPad.

Sonos PLAY:5 in de woonkamer
De Sonos Controller-app heeft vandaag na enige tijd een grote update gekregen. Deze nieuwste app voegt allerlei functies toe waar iedere gebruiker wat aan heeft. Zo kun je nu muziek afspelen vanaf het toegangsscherm, ondersteunt de app 3D Touch op de iPhone 6s en wordt Split View en Slide Over ondersteund op de nieuwste iPads.

Sonos vanaf je toegangsscherm

Sonos bedienen vanaf het Bedieningspaneel.Voorheen was het noodzakelijk om de Sonos-app te openen om je muziek verder te bedienen, maar met versie 6.3 van de Sonos Controller-app is het ook mogelijk om rechtstreeks vanaf het toegangsscherm je muziek te pauzeren of door te spoelen. Hierdoor kun je een stuk makkelijker een nummer overslaan die je wat minder geslaagd vindt. Bovendien is de muziek nu ook rechtstreeks te bedienen vanuit het Bedieningspaneel met daarin alle informatie over het huidige nummer.

Sonos afspelen vanaf het toegangsscherm op de iPhone. Peek en Pop in de Sonos-app met 3D Touch.

Voor de iPhone 6s-eigenaren is de Sonos-app uitgebreid met 3D Touch. Zowel via Quick Actions op het appicoon als met Peek en Pop in de app zelf kun je Sonos bedienen door stevig op het scherm te drukken. Op het appicoon krijg je drie opties, namelijk Afspelen, Favorieten en Zoeken. Met Peek en Pop kun je ook in de app zelf hard op verschillende onderdelen drukken om zo de muziek te bedienen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Heb je een moderne iPad zoals de iPad Air 2 of een iPad Pro, dan kun je Sonos gebruiken naast een andere app. Dankzij Slide Over schuif je de Sonos-app in een smalle kolom over een andere app heen, terwijl je met Split View twee apps volledig naast elkaar kunt gebruiken. Dit maakt de app een stuk veelzijdiger, omdat je hierdoor niet constant tussen apps hoeft te wisselen. Het afspelen van muziek vanaf het toegangsscherm is ook op de iPad mogelijk.

Split View op de iPad met Sonos.

Andere vernieuwingen in de Sonos-app zijn er voor de streamingdiensten Napster en Rhapsody, want de muziek wordt nu in een hogere bitsnelheid afgespeeld. Bovendien is het instellen van Trueplay nu vereenvoudigd en moet de foutmelding van een niet gevonden Sonos-systeem een stuk minder vaak voorkomen.

De vorige grote update van de Sonos-app bracht eindelijk officieel ondersteuning voor Apple Music, nadat deze mogelijkheid in december 2015 al in beta ging. De Sonos-app werkt met alle Sonos-speakers die verkrijgbaar zijn, waaronder de meest recente Sonos Play:5.

Bekijk ook

Review: Sonos Play:5 tweede generatie, piekfijn geluid voor een stevige prijs

De tweede generatie van de Sonos Play:5 past niet alleen het uiterlijk van de speaker aan, maar moet het dankzij het toegankelijke Trueplay makkelijker maken om het beste geluid uit de speaker te halen. In deze review lees je over onze ervaringen met de Sonos Play:5 v2!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juni 2016 om 18:15
Onderwerp
Categorie
Apps

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.