Apple Music gebruiken met Sonos-speakers.

Apple Music nu op Sonos-speakers te beluisteren

Apple Music komt vandaag officieel naar Sonos-speakers. Mensen met een Apple Music-abonnement en een Sonos-speaker kunnen daardoor hun complete muziekbibliotheek via deze speakers streamen, net als de miljoenen andere nummers.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music gebruiken met Sonos-speakers.
Het is eindelijk zover. Mensen met een Sonos-speaker en een abonnement op Apple Music, kunnen nu officieel alle muziek via deze speakers streamen. Sonos heeft bekendgemaakt dat iedereen met een Apple Music-abonnement gebruik kan maken van de geavanceerde geluidssystemen.

Update: De update voor de Sonos Controller-app met Apple Music is inmiddels verschenen.

Apple Music officieel beschikbaar op Sonos

Eigenlijk kon iedereen al muziek via Apple Music streamen op Sonos-speakers, want sinds midden december loopt er een speciaal betaprogramma om de functionaliteit uit te testen. Iedereen kon zich hiervoor aanmelden via de Sonos-app, maar vandaag komt deze betaperiode ten einde. Dat betekent dat iedereen, zonder problemen, Apple Music-muziek kan streamen via de Sonos-speakers.

Het streamen van Apple Music via Sonos-speakers gaat net als met alle andere diensten via de aparte Sonos Controller-app (link). Je voegt de dienst toe via het hoofdmenu in de Sonos Controller-app. Ook met de desktopversie van Sonos is het mogelijk om Apple Music te streamen. Alle bekende functies van Apple Music zijn beschikbaar, zoals Voor Jou, Nieuw, Radio en Mijn Muziek, inclusief iCloud-muziekbibliotheek.

sonos-play-1Eind vorig jaar verscheen niet alleen de eerste beta van Apple Music op Sonos-systemen, maar werd er ook een nieuwe Sonos-speaker op de markt gebracht. De Sonos Play:5 heeft een nieuw design gekregen en is voor het eerst uitgerust met een touchpad. Sonos werkt ook met Trueplay, een functie waardoor het geluid in elke kamer optimaal klinkt. Hiervoor moet je de Sonos-app op je smartphone of tablet gebruiken om de omgeving te scannen. Het werkt voorlopig alleen op iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2016, 14:52
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen apple music, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.