Sonos met Google Assistent

Sonos werkt binnenkort met Google Assistent

Ondersteuning nog dit kwartaal

Na meer dan een jaar testen gaat Sonos de Google Assistent beschikbaar stellen op een aantal speakers. Volgende week zullen de Sonos One en Beam in de VS ondersteuning krijgen voor Google's spraakhulp. Andere landen volgen later dit kwartaal.

Sonos en Google Assistent

De aankondiging is te lezen in de toelichting op de kwartaalcijfers die Sonos zojuist heeft uitgebracht. Vanaf volgende week kunnen de eerste gebruikers in de VS ermee aan de slag op hun Sonos One en Sonos Beam. Met Sonos is het sinds vorige zomer al mogelijk om Siri te gebruiken en ook Amazon’s Alexa is van de partij. Ondersteuning voor Google Assistent zat er toen ook al aan te komen, maar het heeft allemaal langer geduurd dan gepland. In januari gaf Sonos nog een demo en beloofde dat de functie in de eerste helft van dit jaar beschikbaar zou komen. Nu is het zover:

This quarter we would like to highlight the much-anticipated launch of the Google Assistant on Sonos. We’ve been working on this for quite a while and are thrilled to be rolling it out next week.


Meer details over de beschikbaarheid van Google Assistent zijn nog niet vrijgegeven. Zo is nog onduidelijk of de Assistent met andere Sonos-speakers kan werken en of het in combinatie met Google Home-apparaten te gebruiken is. Volgende week hopen we jullie daar meer over te kunnen vertellen.

CEO Patrick Spence liet dit wel dit doorschemeren: “If you have a Google Home device, you will be able to use that to control your Sonos”. De slimme speakers van Google zijn sinds deze week verkrijgbaar onder de naam Google Nest Home.

Sonos met Google Assistent

‘Eerste slimme speaker met alle assistenten’
Volgens Sonos is het de eerste keer dat consumenten een slimme speaker kunnen kopen die met alle spraakassistenten werkt. Je hebt daardoor meer keuze. De One en Sonos Beam werken standaard vanuit de doos met Amazon Alexa, voor de andere assistenten moet je iets meer moeite doen. Dankzij de ondersteuning van AirPlay 2 op de recente speakers kun je de muziek ook via Siri bedienen vanaf je iPhone. Hoe dit werkt lees je in onze uitleg Siri en AirPlay 2.

Wat de cijfers van Sonos betreft, blijkt het goed te gaan. Er werd 210 miljoen dollar omzet geboekt, een groei van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. Er werden 785.291 producten verkocht in het kwartaal (+1%), dus consumenten hebben duurdere producten gekocht. De Sonos One deed het goed, ten koste van de Play:1. Er is minder vraag naar traditionele speakers, terwijl er een groeiende vraag is naar home theater-producten. Om hierop in te spelen introduceerde Sonos vorig jaar de Sonos Beam, een compacte soundbar voor onder je tv. De Play:3 verdween uit de winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2019, 8:51
Bron Bron Sonos
Categorie Accessoires
Onderwerpen google assistent, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.