Sonos Move speaker

Sonos Move: meer details over Sonos’ eerste Bluetooth-speaker gelekt

Er zijn meer details vrijgekomen over de Sonos Move, de eerste Bluetooth-speaker van Sonos. Zo zijn er nu foto's gelekt, waaruit blijkt dat de Move iets groter wordt dan de Sonos One.

Sonos Move: details gelekt

De speaker met codenaam S17 lekte eerder uit en heeft nu een naam gekregen: de Sonos Move. Deze foto’s zijn naar buiten gebracht door WinFuture, een Duitse website die gespecialiseerd is in Windows-geruchten. Het zou gaan om officiële marketingfoto’s, die de speaker zelf en een bijbehorende basisstation tonen. Er is een hendel aanwezig waarmee je de Sonos Move kan losmaken uit de dock en vervolgens kan meenemen. Opladen kan via USB-C of via twee contactpuntjes aan de onderkant van de speaker.


De Sonos Move is bedoeld om je Sonos-systeem mee te nemen naar een tijdelijke plek, bijvoorbeeld als je op de zolder wilt gaan klussen of wat muziek in de tuin wilt luisteren. Je kunt de speaker met Alexa en Google Assistent bedienen. De speaker gedraagt zich in dit geval als een Wi-Fi-speaker.

Sonos Move speaker

Buitenshuis kun je de Sonos Move als een gewone Bluetooth-speaker gebruiken, bijvoorbeeld in een park. Dan gelden er echter wel een aantal beperkingen. Je kunt de Sonos Move dan niet meer aansturen met spraakassistenten en ook niet via de Sonos-app. Dat werkt namelijk alleen via Wi-Fi.

Sonos Move bij het zwembad

De speaker is wat groter dan wat de foto’s doen vermoeden. Hij is hoger en iets breder dan de Sonos One en Sonos Play:1. Apple’s AirPlay 2 voor Sonos wordt gewoon ondersteund, dus je kunt het ook meenemen in je multiroom setup.

Sonos Move in het park

Sonos gaat de Move leveren met een oplaadstation. De twee contactpuntjes daarvoor zitten aan de onderkant. Verder zit er aan de achterkant een aan/uitknop en een knop om de speaker te koppelen. Wisselen tussen Bluetooth en Wi-Fi-modus kan met weer een andere knop. Een handgreep zorgt ervoor dat je de speaker makkelijk kunt verplaatsen.

Sonos Move speaker

De Sonos Move is de eerste Sonos-speaker die met Auto Trueplay werkt. Dit houdt in dat de audioweergave automatisch wordt aangepast als je de speaker verplaatst. Er blijven nog een paar vragen open, zoals de mate van waterbestendigheid en de prijs. Sonos gaat op 26 augustus een persevenement organiseren, waar meer wordt onthuld.

De Sonos Move beschikt over zes microfoons voor het gebruik van spraakassistenten. Bovenop zijn drie knoppen aanwezig voor het regelen van de audioweergave met play/pause en volume. Ledlampjes geven aan of de speaker wordt opgeladen en of er verbinding is met het netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.