Apple Arcade preview

Apple laat Apple Arcade testen door eigen personeel

Apple is intern begonnen met het testen van Apple Arcade, de gamedienst waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. In maart werd Apple Arcade aangekondigd en nu lijkt het eraan te komen.

Apple heeft een preview-programma geopend voor eigen medewerkers. Zij kunnen alvast voor $0,49 per maand een voorproefje nemen en krijgen een maand gratis om te proberen. Uiteindelijk zal Apple Arcade op de Mac, Apple TV, iPhone en iPad beschikbaar zijn. De screenshot die je hieronder ziet is afkomstig uit de Mac App Store, waar je dit najaar ook reclame voor de dienst zal vinden. Je krijgt er een voorproefje van uitgelichte games en verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen.

Apple Arcade preview gestart

Voorafgaand waren al een aantal games bekendgemaakt, maar uit de preview voor medewerkers is nu wat meer af te leiden. Zo speel je in ‘Way of the Turtle’ de rol van twee nieuwsgierige schildpadden die op een vervloekt eiland zijn terechtgekomen. Ze weten niet waar ze zijn en moeten schelpen met speciale krachten verzamelen om de vijanden van zich af te slaan en de uitdagingen te overwinnen. In ‘Down in Bermuda’ verlaat de avontuurlijke vliegenier Milton zijn vrouw en kind om over de Atlantische oceaan te vliegen en jij vliegt met hem mee.

Apple Arcade preview

Ook is er ‘Hot Lava’, een spelletje die je moet zien terug te brengen naar je jeugd. Ren, spring, klim en surf in omgevingen die zijn volgestort met hete lava. Andere games zijn onder andere: ‘Sneaky Sasquatch’, ‘Kings of the Castle’, ‘Frogger in Toy Town’ en ‘Lame Game 2’. Aansprekende titels? Dat mag je dit najaar zelf beoordelen. De meeste games die in Apple Arcade beschikbaar zijn, zijn nog in ontwikkeling of in betaversie.

Er zullen bij de introductie zo’n 100 games beschikbaar zijn in Apple Arcade. Je krijgt geen advertenties te zien en er zijn ook geen in-app aankopen. Daarmee wil Apple een gezins- en portemonneevriendelijke oplossing bieden voor de vele games die je proberen over te halen geld erin te steken. Een abonnement op Apple Arcade is te delen met zes gezinsgenoten. Het lijkt erop dat je een proefperiode van 1 maand krijgt.

Apple Arcade preview

Apple heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Apple Arcade van start gaat, maar je kunt er vanuit gaan dat het half september zal zijn, als iOS 13 beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2019, 9:31
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Diensten
Onderwerpen apple arcade, games

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.