Sonos Amp

Sonos onthult vernieuwde Amp voor je bestaande audiosysteem

Sonos heeft vandaag een nieuwe Sonos Amp geïntroduceerd. Deze zal vanaf februari 2019 wereldwijd verkrijgbaar zijn en is in samenwerking met Sonance ontwikkeld.

De Sonos Amp is een hub voor je audio thuis. Deze zorgt ervoor dat bekabelde speakers ook te bedienen zijn vanuit je draadloze Sonos-systeem. De nieuwe Amp is twee keer zo krachtig als zijn voorganger en werkt met AirPlay 2. Aansluiten op je tv kan via de HDMI-ARC-poort. Ook werkt het met meer dan 50 streamingdiensten. De Amp gaat €699 kosten en is vanaf februari 2019 wereldwijd te verkrijgen via professionele audio-installateurs. Daarnaast liet Sonos weten dat ze de Sonos-software openstellen voor ontwikkelaars.


Sonos Amp

Vernieuwde Sonos Amp past in je AV-rack

De Amp is zo ontworpen dat het apparaat in een standaard AV-rack past, dat professionele installateurs gebruiken. Je kunt vier speakers van 125 Watt per kanaal aansluiten (voorheen twee stuks) en dat moet volgens de fabrikant voldoende zijn voor zelfs de meest veeleisende systemen. Ook kun je je draaitafel, cd-wisselaar en andere audiocomponenten gemakkelijk op de Amp aansluiten en compatibel maken met het Sonos-systeem.

Met software-updates kan Sonos het systeem later uitbreiden. Het is zelfs mogelijk om slimme verlichting eraan eraan te koppelen. Muziek streamen doe je uiteraard via AirPlay 2.

De samenwerking met Sonance houdt in dat er rekening is gehouden met allerlei speakers die in het plafond en muren zijn verwerkt, of die je bijvoorbeeld in de tuin gebruikt. Sonance maakt speakers die nauwelijks opvallen en bijvoorbeeld vermomd zijn als een rotsblok.

Sonos Amp

Als je de Amp draadloos aansluit op een speaker die Amazon Alexa ondersteunt (zoals een Sonos One of Beam), kun je in de toekomst ook met spraakopdrachten bedienen. Maar voor de meeste mensen zal deze Amp vooral bedoeld zijn om bestaande (dure) speakers ook geschikt te maken voor bediening op afstand. Zo kun je een Amp aansluiten om stereogeluid aan je televisie toe te voegen. Of om muziek te streamen naar speakers die dat normaal niet ondersteunen.

Voor wie op zoek is naar praktische details: de vernieuwde Sonos Amp meet 21,69 cm (b) x 21,69 mm (d) x 6,4 cm (h) en weegt 2,1 kilo. Hij is alleen verkrijgbaar in zwart en wordt geleverd met zwarte en zilverkleurige banaanstekkers. Meer details vind je hier.

Sonos Amp gestapeld

Sonos staat niet met een stand op de IFA 2018-beurs in Berlijn, maar grijpt de elektronicabeurs wel aan om nu iets nieuws aan te kondigen.

Sonos Amp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 augustus 2018 om 20:10
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.