Sonos speakers zomer 2018

Sonos stelt software open voor ontwikkelaars

Audiomeldingen op je speaker

Sonos gaat vanaf 6 september het ontwikkelaarsprogramma volledig openstellen voor externe partners. Eén van de mogelijkheden is dat je audiomeldingen van je slimme deurbel op je speaker te horen krijgt.

Sonos open voor ontwikkelaars

Sonos kondigde vandaag een nieuwe Sonos Amp aan, die vooral interessant is voor mensen met een bestaand speakersysteem. Maar er was meer: Sonos gaat ook het systeem openstellen voor anderen, bijvoorbeeld de makers van third-party apps. Daardoor krijgen apps en diensten meer invloed over de werking van je Sonos-speakers. Het kan interessante nieuwe mogelijkheden opleveren. IFTTT is een van de eerste partners.

Sonos en IFTTT

Met IFTTT kun je allerlei acties aan elkaar koppelen en vervolgens laten uitvoeren. IFTTT maakte gebruik van de nieuwe API’s (applicatieprogrammeerinterfaces) die Sonos via de cloud beschikbaar gaat stellen. Daarmee worden interfaces van externe partijen zoals Control4 en Creston mogelijk. Ook kun je voor het eerst Sonos-afspeellijsten benaderen van buitenaf.

Het programma heeft niets te maken met ‘Works with Sonos’, het certificaat dat partners alleen op uitnodiging kunnen ontvangen.

Sonos speakers zomer 2018

Audiomeldingen naar je speaker

Een van de nieuwe mogelijkheden is het sturen van audio-notificaties naar je Sonos-speakers. Zo kan een connected deurbel een melding via je Sonos geven. Handig voor als je de muziek erg hard hebt staan. Fabrikanten van accessoires krijgen direct toegang tot functies op de Sonos-speakers.

Helaas is de eerste partner wel wat ongelukkig gekozen voor Apple-fans die dol op Sonos zijn. De keuze is gevallen op Samsung. Dat bedrijf maakt met de SmartThings-divisie allerlei smart home-toepassingen.

Bij Samsung denk je al snel aan allerlei ongewenste extra’s, maar Sonos heeft geruststellende woorden voor mensen die zich daar druk over maken. Uiteindelijk heb je als gebruiker zelf het laatste woord over wat jouw speaker wel en niet mag doen. Je bepaalt dus zelf of een bepaalde app of dienst mag ‘inbreken’ op jouw muzikale luistergenot.

Meer informatie vind je op developer.sonos.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2018, 20:04
Categorie Accessoires
Onderwerp sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.