Mobile Movie Days

Tijdens de Mobile Movie Days draait het om smartphonefilms

Evenement in Hilversum

Tijdens de Dutch Media Week in Hilversum vinden de Mobile Movie Days plaats, waar jonge filmmakers uit de hele wereld hun smartphonefilms onder de aandacht mogen brengen.

Mobile Movie Days

Van 3 tot 7 september vinden in Hilversum de Mobile Movie Days plaats. Daarmee speelt de organisatie van de Dutch Media Week in op een nieuwe trend: het maken van films met je smartphone. Regisseur Steven Soderbergh deed het in het verleden al eens met de film Unsane en dat lijkt steeds meer te gaan gebeuren.


Het is een uniek event, dat volgens de organisatie voor het eerst in Nederland jonge makers van smartphonefilms samenbrengt. Het Instituut voor Beeld en Geluid gaat een selectie van de beste smartphonefilms vertonen. Daarnaast mogen drie jonge statushouders uit Syrië hun smartphonefilm laten zien voor een groot publiek en zijn er masterclasses en workshops.

Mobile Movie Days

Het programma van de Mobile Movie Days is als volgt:

My Story
Op 3 september presenteren drie Syrische statushouders de films die zij met hun smartphone hebben gemaakt, onder leiding van de Nederlandse regisseur Ruud van Gessel. Van Gessel voorzag hen onder meer van advies over het filmen met smartphones, maar ook over storytelling.

Dit zijn de drie films:

  • Nabil Alaydi maakte een film over een jongetje dat in de ogen van anderen niets goed kan doen.
  • Abdulrahman Nour Allah produceerde een video over de oorlog in zijn geboorteland.
  • Aya Bin besloot een verhaal over huiselijk geweld op te nemen.

Mobile Movie Days My Story 1

Workshops en masterclasses
Tijdens de Mobile Movie Days zijn er ook diverse workshops en masterclasses. In de workshops krijg je uitleg hoe je met je smartphone een mooie film kan maken. Ook leer je over de beste camera-apps en de mogelijkheden om het geluid zo goed mogelijk te maken. Dergelijke workshops kun je ook in de Apple Store volgen, maar dan zit er altijd een reclamesausje van Apple overheen.

De masterclasses focussen zich op professionals en zijn dan ook vooral interessant als je al de nodige ervaring hebt. Tijdens de masterclasses gaan experts in op onder meer camera, licht, geluid en editing. Ook is er diepgaande info over FiLMiC ProV6. Deelname aan een workshop kost 25 tot 35 euro, een masterclass 49 euro.

Mobile Movie Days My Story 3

MOJO Conference
Tijdens de Mobile Movie Days vindt ook een MOJO Conference plaats. Daar komen verschillende gastsprekers om te vertellen over mobiele journalistiek. Zo vertelt ex-CNN reporter Yusuf Omar over de manier waarop hij in Zuid-Afrika een mojo-reportage maakte over geweld tegen vrouwen. Daarnaast zijn er tijdens de conferentie workshops over het gebruiken van je smartphone voor journalistiek. De MOJO Conference vindt plaats op 7 september; een entreeticket kost 149 euro.

Voor meer informatie over de Mobile Movie Days, verwijzen we je door naar de website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2018, 19:38
Categorie Achtergrond
Onderwerpen conferentie, event, films
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.