Sonos Play-logo

Sonos kondigt op 6 juni nieuwe televisie-speaker met Alexa aan

Heb je nog een nieuwe speaker nodig voor je home theater, dan is het aan te raden om nog even te wachten. Sonos heeft namelijk plannen om een nieuwe speaker met Alexa-functie te onthullen op 6 juni.

Sonos tv-speaker op 6 juni

Twee dagen na de keynote van WWDC 2018 klimt ook Sonos op de bühne. Tijdens een evenement in San Francisco zal er een nieuwe speaker voor de tv worden onthuld, zo blijkt uit de uitnodiging die het bedrijf rondstuurde. Daarop is een verzameling afstandsbedieningen te zien met de tekst “You’re better than this”. Volgens geruchten komt er een opvolger van de Playbar of Playbase aan. Uit een registratie bij toezichthouder FCC blijkt dat Sonos een nieuwe home theater-speaker met slimme functies heeft geregistreerd, voorzien van HDMI-aansluiting en een microfoon voor stembediening.

Momenteel werkt alleen de Sonos One met spraakbediening via Alexa. Later dit jaar komt daar ook nog ondersteuning voor Google Assistant bij. Het zou dan het zoveelste accessoire zijn dat wel met Google Assistant, maar niet met Siri werkt. Google deelde Apple eerder vandaag een vuistslag uit, door te melden dat er nu meer dan 5.000 geschikte smart home-apparaten met Assistant-ondersteuning zijn, terwijl het aantal HomeKit-apparaten momenteel maar op rond de 200 zit. Volgens het bedrijf werkt de Assistant nu met “elk groot apparatenmerk” in de VS. In januari werden er nog maar 1.500 apparaten ondersteund, dus Google heeft een erg snelle inhaalslag gemaakt. Later dit jaar wil Google de Assistant nog geschikt maken voor Logitech Harmony-afstandsbedieningen (die Sonos zo te zien overbodig wil maken), slimme deursloten van August, beveiligingscamera’s van Panasonic en brandalarmen van First Alert. En dus ook Sonos-speakers.

Sonos-event 6 juni

Heb je een Sonos One-speaker, dan kun je Alexa meteen gebruiken. Voor andere Sonos-speaker heb je een Amazon Echo erbij nodig. Als er een nieuwe Playbar met Alexa-bediening bij komt, zal er waarschijnlijk ook ondersteuning voor AirPlay 2 op zitten. Sonos heeft aangegeven welke speakers voor AirPlay 2 geschikt zijn en het lijst je is (helaas) vrij beperkt. Alleen als je een Play:5, Sonos Playbase of Sonos One hebt krijg je directe ondersteuning. Zo niet, dan moet je een van de genoemde apparaten in huis halen om je bestaande speakers er geschikt voor te maken. Maar er gelden dan wel wat beperkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2018, 18:07
Bron Bron The Verge
Categorie Accessoires
Onderwerpen sonos, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.