Pocket Casts

Pocket Casts-app overgenomen door NPR en This American Life

De populaire podcast-speler Pocket Casts is overgenomen door een groep, bestaande uit NPR, enkele publieke radiostations en This American Life.

Als je graag naar podcasts luistert, dan ken je ongetwijfeld ‘This American Life’. De podcast heeft elke week een ander thema, dat dan op verschillende manieren wordt uitgediept. NPR is ook geen onbekende als je van podcasts houdt. De National Public Radio maakt onder andere Hidden Brain en Code Switch. Het is een onafhankelijke non-profitinstelling die radioprogramma’s maakt voor de uitzendgemachtigden. Samen met publieke radiostations uit New York en Chicago hebben ze nu een collectief gevormd om de app Pocket Casts in handen te krijgen. De publieke radio wil op die manier het ontdekken en de distributie van podcasts verbeteren.

Overname Pocket Casts

De app zal blijven bestaan, met Owen Grover als verantwoordelijke CEO. Hij werkte voorheen bij iHeartRadio. De oprichters van Pocket Casts zullen betrokken blijven en krijgen en nog niet nader genoemde managementrol. Hoeveel er is betaald voor de app is niet bekendgemaakt, maar het lijkt erop dat de overnamepartij belangrijker was dan het bedrag. “We hebben al eerder overnamedeals aangeboden gekregen”, aldus een woordvoerder. “We hebben die geweigerd.” Het aanbod van dit NPR-collectief viel wel in de smaak: “Ze willen het beste voor de podcastwereld, ze willen open systemen bouwen die iedereen kan gebruiken”. Pocket Casts-maker Russell Ivanovic laat weten dat de deal niets te maken heeft met zoveel mogelijk data over gebruikers verzamelen. “Er zijn kansen genoeg geweest om je data te verkopen, maar we hebben steeds nee gezegd”, meldt Ivanovic in een tweet.

Pocket Casts

Pocket Casts is een betaalde app en is zowel op de iPhone als de iPad te gebruiken. Er zit onder andere een donkere modus in en de app heeft ook wat slimme functies. Bekijk onze lijst met alternatieve podcast-apps om te kijken wat er nog meer te downloaden valt op dit gebied, zoals Overcast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2018, 20:24
Categorie Apps
Onderwerpen Podcast, podcasts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.