Apple Academy

Apple Developer Academy in Napels zoekt Nederlandse studenten

Iets voor jou?

Momenteel zitten er al drie Nederlandse studenten op de Apple Developer Academy in Napels. Maar volgens jaar wil Apple graag nog meer Nederlandse (en Belgische) studenten in huis halen. Je kunt je nu aanmelden voor de volgende ronde!

Zou je graag ‘Universiteit van Napels’ op je cv willen hebben staan, zonder dat je eerst Italiaans hoeft te leren? Dat kan via Apple, waarbij je meteen leert programmeren. De Apple Developer Academy in Napels zoekt namelijk weer een nieuwe lichting studenten en studenten van over de hele wereld kunnen zich aanmelden. Je hebt tot 8 juni de tijd.

Apple startte in oktober 2016 met de Apple Developer Academy. De lessen vinden plaats aan de Università degli Studi di Napoli Federico II, waar Apple mee samenwerkt en het kost je helemaal niets. Bovendien krijg je van Apple ondersteuning in de kosten.

Apple Academy

Dit jaar doen er drie Nederlandse studenten mee, waaronder Florence-Sophie Meijers en haar zus Sarah-Leigh Meijers (links op de foto). Zij zijn enthousiast over de mix van nationaliteiten, ervaringen en persoonlijkheden. Zie je dat ook wel zitten, dan kun je je hier aanmelden. Na het invullen van het online aanvraagformulier zullen de beste kandidaten worden uitgenodigd voor een toets en een gesprek in Napels, Londen, München of Parijs.

Er is ruimte voor 400 jongeren, die worden opgeleid tot ontwikkelaars. Van de huidige studenten zijn 42 uitgekozen om dit jaar ook naar de WWDC te gaan, waar ze in contact kunnen komen met nog meer ontwikkelaars.

Nadruk op samenwerken
Apple’s Developer Academy staat open voor studenten uit Italië en ver daarbuiten. Momenteel volgen studenten uit 25 landen de lessen, waaronder Venezuela, Peru, India, Nigeria en dus ook Nederland. Dit jaar zitten er meer dan 50 vrouwelijke studenten op de academie, een verviervoudiging ten opzichte van vorig jaar. Apple betaalt alle lessen en geeft de studenten ook een iPhone en Mac om de opdrachten uit te voeren. Je leert software ontwikkelen, hoe je een start-up begint en een app ontwikkelt. De nadruk ligt op samenwerken met andere studenten. Er is dit jaar ook een ‘Enterprise Track’ waarin je meer leert over de hele levenscyclus van een app, van design tot beveiliging en het opsporen van fouten.

Als jij je gaat aanmelden en ook nog wordt uitgenodigd, horen we dat natuurlijk graag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2018, 17:20
Categorie Apple
Onderwerpen apple, developers, educatief, italië, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.