HomePod met Spotify.

Spotify kan app geschikt maken voor Siri (als ze dat willen)

Apple heeft een wijziging in SiriKit doorgevoerd, waardoor ontwikkelaars nu spraakbediening voor muziek en podcasts kunnen gebruiken. Dit gaat ook werken in apps die niet van Apple zelf zijn, zoals die van Spotify. Maar Spotify moet het wel willen.

Met Siri kun je het afspelen van muziek regelen met spraakopdrachten, maar het werkt alleen met Apple’s eigen muziekdienst. Dat is vooral onhandig op de HomePod. Gebruik je liever Spotify of Deezer, dan zul je een andere oplossing moeten zoeken. Maar dat gaat veranderen: dit najaar wordt het mogelijk om het afspelen van muziek en podcasts van externe streamingdiensten te regelen met stemcommando’s. Het gaat werken in iOS 13, iPadOS en op de HomePod. Muziekdiensten zoals Spotify en het Amerikaanse Pandora kunnen ervan profiteren. Je hebt dan geen Siri Shortcuts meer nodig om het afspelen van de muziek te regelen met stemcommando’s. Maar het werkt niet vanzelf: de aanbieders van de streaming muziekdiensten moeten hun apps er wel voor aanpassen.

Spotify kan met Siri gaan werken

De SiriKit-documentatie voor ontwikkelaars bevat onder het kopje ‘Media’ verschillende wijzigingen die het mogelijk maken om muziek af te spelen en het afspelen van de muziek te regelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om afspeelknoppen op het scherm te tonen voor een muzieknummer of podcast, vergelijkbaar met hoe Apple Music en Podcasts reageren na een Siri-spraakopdracht. In 2018 voerde Apple ook al een zogenaamde Siri ‘intent’ in, maar die werkte alleen op basis van Siri Shortcuts. De nieuwe versie werkt binnen Siri zelf.

Het beschikbaar stellen van deze nieuwe SiriKit-functie is nog maar een kleine stap, maar het is wel een belangrijke. Of Spotify ermee bezig gaat is uiteraard nog de vraag, maar met de kritische opmerkingen die Spotify steeds heeft gemaakt wekken ze de indruk dat ze staan te popelen.

Spotify beweert dat Apple oneerlijke concurrentie bedrijft door bepaalde functies alleen voor de eigen muziekdienst beschikbaar te stellen, waaronder toegang tot Siri en de HomePod. Apple zou in maart contact op hebben genomen met Spotify om te helpen bij het ondersteunen van Siri en AirPlay 2, maar het is onduidelijk wat de status daarvan is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2019, 21:22
Bron Bron MacRumors
Categorie Diensten
Onderwerpen Siri, spotify
Software iOS 13, iPadOS 13
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.