SATECHI Homekit stekker

Dubbele Satechi HomeKit-stekker komt naar Europa

De Satechi Dual Smart Outlet komt nog dit jaar in Europa op de markt. Deze stekkerdoos biedt twee aansluitingen en kan in allerlei situaties van pas komen.

Satechi Dual Smart Outlet

De HomeKit-stekker van Satechi heeft een heel specifieke vormgeving. De meeste slimme stekkers met HomeKit steek je rechtsteeks in het stopcontact. Zitten er meer aansluitingen aan, dan is er vaak sprake van een stekkerblok met kabeltje. Maar bij Satechi hebben ze het allemaal in één blok gestopt. Dat neemt wel wat meer ruimte in, maar kan in sommige situaties weer handig zijn. Bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plaatsen waar maar één stopcontact is en je toch meerdere apparaten wilt aansluiten. Dankzij de Satechi Dual Smart Outlet kun je ze vervolgens toch via HomeKit op afstand bedienen, zonder dat je steeds over de vloer hoeft te kruipen. Maar ook in de keuken kan het handig zijn om een enkel stopcontact om te toveren in een dubbel slim stroompunt.


In de VS was deze dubbele stekkerdoos al een tijdje verkrijgbaar. De Europese versie is minder breed maar wel iets hoger, vanwege de andere vormgeving van stekkers en stopcontacten in de EU. Elk stroompunt kun je apart aansturen met HomeKit of via de app van de fabrikant. Daarnaast kun je via de Satechi-app het energieverbruik in de gaten houden. Ook handig als je je afvraagt waar die hoge stroomrekening toch door wordt veroorzaakt.

SATECHI Homekit Stekker Europa

Gebruik je HomeKit, dan kun je de aangesloten apparaten met je stem bedienen via Siri. De Satechi-stekkerdoos werkt via Wi-Fi en heeft daarmee een flink bereik. Dat is ook meteen het grootste voordeel ten opzichte van sommige andere slimme stekkers met HomeKit, zoals die van Eve.

SATECHI Homekit stekker energieverbruik

Satechi is van plan om de Europese versie van deze Smart Outlet eind september in de winkel hebben voor een adviesprijs van €59,99. De Amerikaanse versie ging bij de introductie meteen in de aanbieding op Amazon en misschien is dat bij de Europese dubbele stekker ook wel zo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.