18 Watt oplader met USB-C

Opnieuw aanwijzingen voor snellere USB-C-oplader bij iPhone 11

Er is opnieuw een bron die beweert dat je bij de iPhone 11 een USB-C-oplader krijgt, in plaats van de standaard 5W-lader met USB-A. Dat zou ook betekenen dat je bij deze nieuwe toestellen voor het eerst een Lightning-naar-USB-C-kabel krijgt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In het voorjaar schreven we al dat de 2019 iPhones mogelijk een snellere 18 Watt-lader in de doos heeft. Apple levert al sinds jaren een standaard 5W-oplader, maar daarmee kun je geen gebruikmaken van iPhone snelladen. ChargerLAB beweert nu in een tweet dat Apple dit jaar bij de iPhone 11 eindelijk de overstap maakt naar een USB-C-lader. Waarschijnlijk is deze ook geschikt voor snelladen.

‘iPhone 11 geleverd met snellere USB-C-lader’

ChargerLAB is niet een heel bekende naam als het gaat om geruchten. Toch wist de bron vorig jaar het design van Apple’s 18 Watt-lader met renders te lekken. Ze beweerden toen nog dat deze bij de 2018 iPhones zit, maar uiteindelijk heeft Apple deze alleen meegeleverd met de iPad Pro 2018.

Nu zou toch het moment zijn waarop we eindelijk gedag kunnen zeggen tegen de ietwat trage 5 Watt-lader. Hoewel de website geen informatie geeft over hoeveel Watt de USB-C-lader heeft, heeft Apple (naast de zware MacBook-laders) nu alleen nog een 18 Watt-lader in het assortiment. We gaan er dus vanuit dat het gaat om deze snellere adapter. Omdat de huidige meegeleverde Lightning-kabels nog USB-A hebben, betekent dit ook dat de kabel een upgrade krijgt naar de Lightning-naar-USB-C-kabel.

Bekijk ook

Zo werkt iPhone snelladen: alles over de iPhone sneller opladen

De nieuwste iPhones werken met snelladen, maar hoe werkt dit precies? Met deze tip halveer je de oplaadtijd van je geschikte iPhone, dankzij snelladen met een zwaardere adapter en een techniek met de naam USB Power Delivery. Je leest er hier alles over!

De 18 Watt-lader kost bij Apple los €35, terwijl de korte Lightning-naar-USB-C-kabel los €25 kost. Of we deze twee accessoires straks echt bij de iPhone 11 krijgen, weten we in september. Apple kondigt de toestellen waarschijnlijk op 10 september aan, want dat is volgens de geruchten de datum van het iPhone 2019 event. De releasedatum van de 2019 iPhones volgt dan vermoedelijk op 20 september. Check ook onze verwachtingen van het iPhone-september event.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van het grote iPhone 2019 september-event

Vandaag is de grote dag! Het event komt eraan en we blikken nog één vooruit op het grote najaarsevent van Apple. Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het iPhone 2019-event van september? Dit zijn onze verwachtingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.