iPad Pro 2018 review met Smart Folio Case.

Apple geeft details over buiging iPad Pro 2018: maximaal 400 micron

Apple heeft een nieuw supportartikel gemaak, waarin ze inzicht geven in het productieproces van de iPad Pro 2018. Volgens Apple voldoen de toleranties aan een maximale buiging van 400 micron (0,4mm)

Apple legt buiging van iPad Pro uit

Volgens Apple kunnen kleine verbuigingen zichtbaar zijn, ook met het blote oog. Dit heeft te maken met het nieuwe, rechte design. De maximale afwijking van 400 micron zou echter nooit worden overschreden. Is dat wel het geval, dan komt je apparaat in aanmerking voor iPad-garantie of vervanging. Het is een reactie op de meldingen die rond kerst de ronde deden van iPads die gebogen uit de verpakking kwamen.


Apple heeft bij de 2018 iPad Pro voor het eerst een productietechniek gebruikt met de naam ‘co-molding’. Bij iPad Pro’s met 4G-functie wordt de kunststof antenneband aan de zijkant verbonden met het metaal. Daarbij wordt plastic geïnjecteerd in minuscule geboorde gaatjes in de behuizing. Dit gebeurt bij een hoge temperatuur. De kunststof hecht zich daarbij in de gaatjes. Na het afkoelen wordt de behuizing nog eens bewerkt in een CNC-machine, een computergestuurd apparaat. Dit moet leiden tot een naadloze samensmelting van kunststof en aluminium.

iPad Pro 2018 review met verpakking.

Omruilen bij meer dan 400 micron

Het hoekige design en de antennestrepen kunnen ervoor zorgen dat de iPad Pro op het oog wat gebogen is, als je vanuit bepaalde hoeken kijkt. Toch moet de iPad vlak op tafel kunnen liggen. De tolerantie daarbij is 400 micron en dat is strenger dan bij eerdere modellen. Vind je dat jouw iPad kromgetrokken is, dan kun je contact opnemen met Apple Support en zal het probleem worden beschouwd als een materiaal- of productieprobleem.

In onze review van de iPad Pro 2018 lees je wat onze ervaringen waren met Apple’s nieuwste tablet voor professionals. Wij hebben in ieder geval geen problemen ervaren met het kromtrekken van de iPad. Ben je door Apple’s opmerkingen gerustgesteld, dan kun je hier de iPad Pro 2018 kopen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 05 januari: Conversie naar mm toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2019, 11:05
Categorie iDevices
Onderwerp iPad pro 2018
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.