Microsoft Edge-browser voor Mac.

Microsoft’s Edge-browser komt naar de Mac

Microsoft gaat haar Edge-browser volgend jaar naar de Mac brengen. Microsoft Edge is gebaseerd op Chrome, de browser van Google. Ook voor Windows-gebruikers zijn er verbeteringen in aantocht.

De afgelopen tijd brengt Microsoft steeds meer van haar apps en programma’s naar andere platformen. Dit jaar kwamen ze bijvoorbeeld met de Photos Companion-app om foto’s over te zetten vanaf je pc en onthulden ze Microsoft Timeline, een Hand-off-achtige functie. Vorig jaar kwam de Edge-browser al naar de iPhone en volgend jaar is het de beurt aan de Mac.

Microsoft Edge komt naar de Mac

Microsoft Edge is de opvolger van de welbekende maar reeds verouderde browser Internet Explorer. Microsoft gaat Edge helemaal opnieuw bouwen op basis van Chromium, de motor waar ook Google Chrome op draait. Hierdoor kunnen ze de browser ook naar de Mac brengen en dat is precies wat Microsoft volgend jaar gaat doen.

Microsoft Edge-browser.

Dat de browser naar de Mac komt is goed nieuws voor mensen die de Edge-browser op iOS gebruiken of ook vaak op een Mac moeten werken. Vermoedelijk kun je dan namelijk alle bladwijzers, favorieten en andere instellingen op alle apparaten gelijk houden. Begin 2019 komt Microsoft met de eerste preview-versie van de vernieuwde Edge-browser, maar we weten nog niet of dat ook voor de macOS-versie geldt.

Naast de Mac-versie wil Microsoft de Edge-browser ook beschikbaar stellen op alle ondersteunende versies van Windows, zoals Windows 7 en Windows 8. Ben je nog helemaal niet bekend met de Edge-browser, dan kan je nu alvast de iOS-versie proberen. Als je van plan bent in 2019 op je Mac over te stappen, kan je er nu alvast aan wennen met de mobiele versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2018, 11:08
Bron Bron Microsoft
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen edge, microsoft, webbrowser
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.