Mac mini prototype met iPod dock.

Apple overwoog een iPod-dock in de eerste Mac mini

Er is een prototype opgedoken van de allereerste Mac mini met daarin een speciaal dock voor de iPod nano. Uiteindelijk zag Apple hier toch vanaf, maar het laat wel zien hoe Apple experimenteert met dergelijke prototypes.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Veel geruchten rondom aankomende Apple-producten zijn gebaseerd op vroege prototypes. Dat de geruchten uiteindelijk niet helemaal waar blijken te zijn, is dan ook vaak niet omdat het uit de duim gezogen is. Tijdens de ontwikkelingen van een product schrapt Apple vaak functies, om allerlei verschillende redenen. Voor de speciale iPod-dock in de de eerste Mac mini zijn mogelijk meerdere redenen waarom Apple er uiteindelijk toch vanaf zag.

Mac mini prototype met iPod-dock opgedoken

De foto’s van het prototype zijn gedeeld door het Twitter-account @DongleBookPro, dat eerder ook al een iPod touch-prototype met glimmende achterkant deelde. In deze Mac mini zien we aan de achterkant bovenop een uitsparing met een 30-pin-aansluiting, waar je de op dat moment recente iPod nano in kon stoppen. Het is een mooi voorbeeld van hoe twee totaal verschillende apparaten bij elkaar samen komen.

Mac mini prototype met iPod en dock.

Wat precies de mogelijkheden van de iPod-dock van deze Mac mini zijn, is lastig te zeggen. Toentertijd waren dergelijke docks vooral aanwezig op speakers, waardoor je de muziek van de iPod op een speaker af kon spelen. Mogelijk kon dat ook via de Mac mini en daarop aangesloten speakers, al is je muziek natuurlijk ook via iTunes af te spelen.

iPod nano voor prototype Mac mini.

Het is gissen naar de reden waarom Apple hier vanaf gezien heeft. Eén van de redenen kan zijn dat Apple al rekening wilde houden met een veranderende aansluiting. Door de plaatsing van de aansluiting in de dock en het feit dat er een 30-pin aansluiting in zit, zijn de mogelijkheden voor nieuwere iPods beperkt. Een Mac mini gebruik je heel wat jaar, terwijl je een iPod sneller vervangt. Een andere mogelijkheid is dat dit prototype alleen voor intern gebruik was, maar dat zullen we vermoedelijk nooit te weten komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2020, 12:23
Bron Bron Twitter
Via Via MacRumors
Categorieën Apple, Mac & macOS
Onderwerpen ipod, mac mini

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.