Reacties voor: Probeer Windows Phone 7.5 eens op je iPhone

Microsoft heeft een demo-website gemaakt met HTML5, waarmee je Windows Phone 7.5 (Mango) interactief kunt testen. De demo werkt in elke browser op iPhone en Android, maar niet in Windows Phone Mango zelf.
Lees het complete artikel → Probeer Windows Phone 7.5 eens op je iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
87 reacties
 1. Tip: Als je hem aan je homescreen toevoegt via Safari zal hij ook schermvullend worden weergegeven.

 2. Leuk maar hoe navigeer je terug?

 3. Inderdaad vloeken in de kerk!! Straks crashed mijn iphone zeg!!!

 4. Volledig kansloos! Je kunt niet eens fatsoenlijk terug navigeren.

 5. Gewoon met vorige in je browser. Ik heb een HTC 7 Trophy met 7.5 en ik ben er echt gek op. Veel beter dan mn iPod touch (iOS5)!

 6. Vergeleken met mijn windows 5 mobile: leuk
  Vergeleken met mijn iPhone 4: not good enough.

 7. kwestie van orde en netheid is dat toch wel in orde zeg

 8. Ik begrijp er echt niks van die lay out

 9. IK vind het lelijk en onhandig.

 10. Erg knap gemaakt!

 11. Waaw! Toch wel positief verrast zeg! Ziet er strak uit met mooie animaties! Wel komt het wat onoverzichtelijk over, maar dat kan mss veranderen als je het veel gaat gebruiken. Dat doet iOS wel wat beter, op t eerste gezicht meteen duidelijk in gebruik

 12. Vet hoor best wel okay, Microsoft begint het te leren!

 13. Wat ben ik blij met de iPhone. Tijdje Android moeten gebruiken en nu dit. Blijft allemaal toch behelpen.

 14. Hoe toets ik Ctrl-Alt-Del in?

 15. Wat ik ondertussen wel van iOS ga vinden is dat het vrij statisch is. De bewegende achtergronden van Android en de Live Tiles van Windows Phone brengen tenminste wat leven in de brouwerij.

  Wat zou het bijvoorbeeld leuk zijn als de bubbeltjes in de welbekende iOS background daadwerkelijk omhoog zouden bubbelen. 😉

 16. ik zat al te wachten om het een keer uit te proberen, vind het een erg mooie UI. ben al sinds dag 1 iPhone fan, maar nu zit ik toch echt te twijfelen, besef dat apple nu toch wel een beetje ingehaald wordt op bepaalde vlakken. ik vind alle drie de systemen wel mooi (iOS android en wp7,5) wou dat ik ze kon ”triple-booten” 😛

 17. Leuk gemaakt om te proberen, maar net zoals de oude htc (wazig). Ziet de iphone simpeler uit.

 18. Iemand al een BSOD tegengekomen ?

 19. Bij mij blijft ie hangen op Loading….

 20. Onee! BSOD!

 21. Zo blij dat ik nooooooooit meer windows hoef te gebruiken! Apple rulez!

 22. Mooi gemaakt. En het OS ziet er bepaald niet slecht uit. Jammer dat sommige Apple-farizeeërs dat niet willen zien.

 23. Wat een ongelofelijke chaotische interface. Het ziet er op het eerste oog mooi uit, maar door het te overdreven te designen is het onoverzichtelijk geworden. En dat hele idee van die tiles is ook niet handig. Dezelfde dingen kan je op meerdere manieren bereiken (zoals sms) en dat maakt het juist niet handiger, maar verwarrend.

 24. Zou achter de kop eigenlijk [advertorial] geplaatst moet zijn. je eindigd altijd bij de verkoop van phones.

  Commercieel technisch goed aangepakt door de windows crew, of dit nu echt thuis hoort in de Apple community .?

 25. Even geprobeerd, maar ik had alweer vrij snel m’n homeknop ingedrukt.

 26. Ook bij mij wil de demo in Safari niet verder komen dan “loading”. In skyfire browser doet ie het wel.

  Vind het er qua design mooi uitzien, maar erg handig vind ik ’t niet. Zelfs bij vlagen een beetje onoverzichtelijk, maar het is duidelijk een stap in de goede richting voor windows phones.

 27. 1 woord: kleuter-tegeltjes…

  Ones you go Apple… you’ll never leave 😉

 28. Ziet er goed uit en overzichtelijker dan iOs wat betreft berichten. Denk dat er wel een bepaalde doelgroep voor is die dit zal waarderen. Wellicht kan Apple eindelijk een keer terug jatten 😉

 29. Leuk om even mee te spelen, het heeft wel wat. Overzichtelijkheid is moeilijk te bepalen met deze demo. Toch eens die nieuwe Nokia proberen. Niet dat ik van de iPhone afstap, maar denk wel dat WM7.5 op den duur een bedreiging voor Android wordt.

 30. Ziet er mooi uit en ik denk ook dat Android wel eens wat marktaandeel kan gaan verliezen. Zeker aan Windows gebruikers die geen ingewikkelde poespas willen. Als vervanger van iOS zie ik het zeker niet

 31. @Civman: Hoe kun je oordelen over Apple, als je niet weet wat de concurrentie doet? Ik probeer heel vaak dingen op andere platformen.

 32. Leuk idee en vooral slim! Nu kun je als consument eens ‘buurten’ zonder een winkel in de hoeven / de deur uit te moeten.

 33. Wat zo leuk is aan ios is dat je al je (betaalde) apps ziet.
  In mango blijf je scrollen en maar scrollen om een app te zoeken.
  Veel te omslachtig.

 34. Ziet er gewoon goed uit!
  Vanaf 6 dec zelfde layout op de Xbox en met Windows 8 hetzelfde zijn goed bezig bij MS! Blijf wel bij iPhone/iPad

 35. De lumia ziet er wel echt mooi uit hoor. Ik vind het een heel mooi toestel en hoop dat nokia hierdoor mag overleven. Hij ligt lekker in de hand en doet je die twee andere slechte snel vergeten n8 n7.

 36. @Johnny: Eens. Nokia verdient het succes en dit nieuwe toestel is echt prachtig.

 37. HTML5 op Windows schijnt nog niet je-van-het te zijn. Typisch inderdaad dat men zelf nu een HTML app aanbied ja.

 38. Wat een ontzettend goed idee om een dergelijke simulatie te maken! Ik ben ook erg positief verrast over de totaal andere interface dan die van iOS en alle klonen daarvan. Of deze vernieuwing de tand des tijds zal doorstaan zullen we nog moeten zien, natuurlijk, maar ik vind het er goed uitzien!

 39. (Red.) Nodeloos kwetsende opmerking. Eenmalige waarschuwing.

 40. @Gert: Wat leuk is aan open staan voor andere OS’en is dat, als je wat zou bijlezen over Windows phone, je zou leren dat al die apps vanaf een bepaald aantal, alfabetisch gegroepeerd worden.

  Wat ook leuk is dat sommigen Windows phone verantwoordelijk achten dat het niet zou werken (hier geen enkel probleem by thé way) op hun iphone… effe denken hoor???

  Wat heel leuk is dat windows phone wel heeeel goed uitgedacht is, ze hebben tijd genoeg gehad.

  Wat minder leuk is dat apple echt nood heeft aan een iets dynamischer geheel in hun phones.
  De Taskswitcher in Windows Phone (afgekeken van WebOs) is toch wel beter dan die van iOS.
  Notificatie van apple, be serious, qua vormgeving niet echt toppie hoor.

  Oh ja, voor deze die twijfelen… bij mij is alles apple.. iMac, iPad, iPhone, maar ik weet zeker dat mijn volgende telefoon de Nokia Lumia is!

  Dat je iets goed vindt, is prima, maar om daarom per definitie alles wat anders is af te breken…

 41. ik vind de OS niet slecht ofzo, maar ik ben meer onder de indruk van het feit dat dit gewoon vloeiend werkt op een IOS webbrowser.

 42. mij lukt het niet ik ga er naar toe en hij zegt unsuported devce en ik ga er gewoon met safari op mijn ipod touch 4g 5.0.1 tetherend jailbreaked op ga

 43. dit heeft niets maar dan ook niets te maken met windows phone programma, maar gewoon in webpagina’s met links naar andere pagina’s…..

 44. zie er netjes uit, toch denk ik dat Apple in de toekomst wel een beetje aan zijn interface mag werken.
  die statige blauwe saaie interface begint te vervelen
  en begint er een beetje oudbollig uit te zien

 45. Ik heb naast de Iphone ook een WP7.5 toestel. Vooral de integratie met social media is perfect. Terugknop is vanuit iedere app is ook een verademing. Maar ik betrap mezelf er op dat ik bijna 90 % de iphone blijf gebruiken.

 46. Heb t een tijdje geleden al eens in t echt gezien. Vin het een goeie stap en het komt bij mij zowiezo op de 2e plek en wie weet ooit op de eerste, al heeft nokia wel eel wat goed te maken bij mij. Van n95 naar 3g destijds was echt een verademing maargoed dat kwam vooral door symbian.

 47. Hmm, ik durf niet te zeggen of de website inderdaad goed overeenkomt met een echt WP7.5 toestel, maar geef de interface eens een kans, zou ik zeggen. Het is inderdaad even wennen en bij het eerste gebruik minder intuïtief dan iOS, maar ik ben (was al) om! Heb m;n iPhone 4 verkocht en er een Lumia voor in de plaats nu! Of de één beter is dan de ander, durf ik niet te zeggen. Tis echter wel erg verfrissend om eens een totaal andere benadering te ervaren 😉

 48. @huplahoi: je kunt zelf je app zoeken via de search.
  Heb een omnia gehad 🙂

 49. Ziet er geweldig uit. Heb het bij vriend van me ook al geprobeert. Werkt uitstekend. Bij de volgende telefoon maar eens overwegen.

  Concurrentie zit apple flink op de hielen.

 50. Hij blijft maar laden…:/ 4S met 5.0.1

 51. Wauw ik wil een Nokia! Heb de iPhone4 wat echt top is maar ik vind het saaaai worden zeg. De interface is oud.. Via een jailbreak heel leuk te veranderen maar ik ben erop uitgekeken. Jammer dat Apple weinig verandering daarin toe laat. Een gemiste kans vind ik. IOS is top, maar als ze top willen blijven moeten ze vooral kijken naar top tweaks uit de jailbreak scène. Copy past

 52. Ik moet zeggen, dat de Nokia Lumia aardig impressive is. Heb hem in handen gehad en ben erg enthausiast.

  Ga ik de iPhone verlaten?!

 53. Dit is echt niet eens te vergelijken met Windows Phone 7.5, of wil je zeggen dat die niet hardware accelerated is en HTML5 gebaseerd is, want dat is wel het geval van deze letterlijk stomme internet site.

  Stomme proef waar de iphone niet eens voor nodig is.
  En een flink misleidende titel als je het mij vraagt, ik dacht veel meer dat dit zoals android os op een iphone zou zijn.

 54. Naast mijn iPhone 4 heb ik een (zakelijke) Lumia 800 en ik kan niet anders zeggen dan dat het een prachtig apparaat is! Snel, duidelijk, goede integratie met Linkedin, Facebook en Twitter, werkt zeer goed met Exchange en heeft ook nog een Office-variant aan boord. Een gigantische stap vanaf het oude Windows Mobile 6.5. Staar je niet blind op alleen iOS en probeer het gewoon eens uit! WP7.5 is nu echt een serieuze concurrent geworden. (Toch hou ik privé mijn iPhone 😉

 55. Ik ben ook nog aan he twijfelen of ik overstap naar wndows.

  Ik vind de iOS van Apple sinds 1.0 achterhaald en totaal niet vernieuwend. Zet een eerste generatie iphone naast een iphone 4s en je ziet bijna geen verschil, terwijl de OS net zo belangrijk is als het design.

 56. @Vincent: Ik heb het al een tijdje geprobeerd vind het vreselijk irritant kan er niet aan wennen, Ik heb veel liever android anders IOS maar windows phone no way dat ik die neem.

 57. Ziet er niet slecht uit, alhoewel ik iOS5 er beter uit vindt zien, doet Microsoft aardig zijn best.

 58. Ik moet zeggen dat ik er erg gecharmeerd van ben! Mooie interface!

 59. Leuk maar loopt vast.

  Jammer

 60. Had bij hcc!digital het Nokia Lumia toestel al in handen gehad. Ook deze Html5 demo (wel leuk idee overigens) komt erg onrustig en soms zelfs grafisch lelijk over. Ga hier dus zeker nooit gebruik van maken. Laten we het er maar op houden dat smaken verschillen. Als de prijzen maar laag genoeg worden zal Android er inderdaad meer last van gaan krijgen dan de iPhone.

 61. Dat mensen hier commentaar op leveren. Best knap werk om het zo mooi werkend te krijgen met behulp van html, css en js. Waren alle websites maar van deze kwaliteit. Beetje minder dat iedereen gelijk in de aanval gaat.

 62. Ik kom niet verder dan het eerste scherm. Blijft op “loading” staan…

 63. Het is wel gaaf dat je bij contacten ook FB en Twitter berichten ziet, maar ik vind de overzichtelijkheid wel een stuk minder.

  Maar wie weet wordt het super goed ontvangen! 🙂

 64. Onoverzichtelijk, design is mooi nu nog UI.

 65. Hello… if you’re looking for our Windows Phone demo, your device or web browser isn’t supported at this time.
  Op me i4 via de ipc app

 66. In het kort: verrassend, origineel, komt wat technisch over, maakt toch indruk, maar is bovenal anders. Heel anders.

 67. Wow. Ziet er goed uit. Ik zou veel eerder een Windows phone dan een android kopen. Zeker nu ze zo nauw samenwerken met Nokia. Ik gun het Nokia niet zomaar te verdwijnen van de telefoonmarkt (eigenlijk is de Nokia 3310 nog altijd de beste telefoon ooit gemaakt).
  Heb nu nog een iPhone 3G. Weet niet wat hierna komt. Miss een Nokia.

 68. Meestal lelijk lelijk = mooi, Nokia en Microsoft zijn hiervoor een uitzondering op de regel. Lelijk lelijk = lelijkst. Ze blijft een k u t combinatie !

 69. Ik krijg al blauw beeld

 70. Ik kreeg een blauw scherm met witte letters!

  LOLLLL

 71. Als ware Apple fan vind ik Windows Phone wel fijn ogen.
  Misschien later naast elkaar gebruiken dan kan je van twee walletjes snoepen.

 72. Tja, het ziet er gelikt uit, maar ook wel erg onrustig en grafisch een beetje teveel van het goede. Het ziet er nu verfrissend uit, maar ik denk dat het er heel snel gedateerd uit gaat zien. IOs is wat dat betreft duurzamer en minder trendy.

 73. Het getuigt in ieder geval van een knap staaltje marketing om gebruikers van iOS en Android het te laten proberen en het ook nog eens op IPC te laten bespreken.

 74. Trekt op niks.

 75. Geweldig zo’n demo-site! Leuk om ook eens over de schutting te kunnen kijken zonder naar de winkel te moeten.
  Maar wat onrustig, al die animaties, en onoverzichtelijk. Die tiles doen me sowieso aan de jaren 80 denken, maar dat zal wel aan mij liggen.
  Wel echt vernieuwend, er zijn zeker mensen die dit zullen prefereren boven iOS. Een goede prijsstelling en Nokia maakt weer wat kans.

 76. Werkt wel grappig maar vind het niet overzichtelijk.
  Krijg dan bij Android veel prettiger idee bij de HTC en Samsung toestellen die daarmee zijn uitgerust.

  Blijf toch spijtig vinden dat er in iOS nog niet de optie is om widgets en apps te tonen op de verschillende pagina’s. Nu heb je in iOS alleen zeer beperkte aantal widgets in je homescreen met vooral laatste nieuwe e-mail, sms, whatsapp e.d. maar niet archief optie.

  Ook mis is nog steeds een snel functie voor 3G, WIFI, bluetooth, brightness e.d. zoals Android dat heeft in een widget. Bij iPhone kan het alleen met jailbreak helaas. Hoop nog steeds dat snel in iOS5.1/.2 update gaat komen.

 77. Blauwe schermen, bugs en updates al teveel gezien in mijn leven, nee dank u!!!!!!!

 78. 25 jaar windows gebruikt, gemiddeld 30u per week voor de meest uiteenlopende programma’s… grafisch (zwaardere) rekenwerk en dan nog tekstverwerking, de volledige adobe suite … altijd legale software,… ik kan de blauwe schermen tellen op één hand hoor…
  en voor zij die al zo oud zijn, het gaat nog over 286 en 386 en XT en AT toestanden, met 8MB ram als optie…

 79. @huplahoi: Of je zit in de ontkennende fase of je hebt gewoon je bent een mazzelaar geweest. 😉
  De laatste jaren heb ik ook geen blauw scherm meer gezien. Windows is wat dat betreft goed vooruit gegaan, maar er zijn nog steeds andere issues die op te lossen zijn. Zoals het vervuilen, de daarbij horende traagheid, de virus, spamprogramma’s en onderhoudsprogramma’s die voor groot ergenis zorgen. Ik ben er na 25 jaar wel een beetje op uitgekeken. Ik ben blijven steken op Windows Vista en misschien is dat wel de laatste Windows versie die ik in mijn handen krijg. Aan de andere kant is Windows 8 wel weer veelbelovend. Het doet het nog allemaal dus ik kijk jet nog even aan.

 80. Ik ben gestopt bij vista. Nu draai ik nog xp via parallels op de mac.
  Heb ook nooit virus gehad, misschien omdat ik me nooit bezig hield met duistere software of dergelijke. Het aantal sites die ik bezoek kan ik tellen op 2 handen, en ik installeer niet gelijk welke rotzooi omdat het eventueel gratis is. Als je dit doet, kom je al een heel eind ver hoor.

  Oh ja, met mac en word2011 inclusief Mathtype 6.7 heb ik vrij regelmatig problemen… op mijn mac. Op mijn pc had ik die niet. Soms zegt hij memory full;.. dacht het niet hoor 1TB??? en een boel RAM werkgeheugen.
  Zoeken, ’t ja op de site van Mathtype moet ik zoeken in mijn library op mijn mac, sufgezocht, niet gevonden… maar soit voor de rest heel stille computer, super beeld, werkt snel en meestal feilloos. Maar ook na een update van Lion (zonet gedaan) liep iTunes vast…. forceer stop enzoverder… een Mac loopt ook vast hoor, maar toont alleen geen blauw scherm… want bij Apple is de leuze: keep on smiling, niets aan de hand…

  Maar dat is waarschijnlijk compleet naast de topic…

  Vele applefans vergeten (of hebben hem nooit gezien):
  http://www.youtube.com/watch?v=OYecfV3ubP8

  l’histoire se répète

 81. Wat ik persoonlijk top vind aan Windows Phone 7.5 is dat Microsoft eindelijk eens iets nieuws heeft bedacht wat werkelijk anders is dan wat er al op de markt is. Android is gewoon gejat van Apple. Ik kan me voorstellen dat Jobs zich genaaid voelde door Google aangezien Google nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de iPhone. Vergeet niet dat tijdens de eerste ontwikkeling Google topmensen in Apple’s board zaten en dat Apple Google nodig had voor apps als maps en YouTube. Vervolgens is Android keihard gegroeid en op een aantal punten iOS voorbij gegaan.

  In plaats van nog een iOS kopie op de markt te zetten heeft Microsoft het oven een heel andere boeg gegooid. En met resultaat mag ik zeggen. Deze demo is vrij beperkt maar ik heb een Lumia 800 geprobeerd en dat werkte toch als een trein moet ik zeggen. Het is even wennen maar het werkt top. Ik schat toch in dat Microsoft in 2012 behoorlijk marktaandeel gaat terug pakken. Zal geen dubbele cijfers worden direct maar de samenwerking met Nokia is een gouden greep geweest. Zonder Nokia had het OS geen lang leven gehad gok ik. Nu kan het zich bewijzen aan de massa.

  Microsoft heeft zitten slapen toen iOS en Android kwamen. Ze waren ooit de grote speler in de smartphone en PDA markt maar zijn echt simpel aan de kant gezet. Ik ben benieuwd.

  Overigens vind ik in de discussies tussen Mac OSX en Windows platformen een beetje onzinnig qua vergelijking. OSX is top en ik gebruik Lion met veel plezier. Weinig mis mee maar weinig innovaties sinds Snow Leopard ook eerlijk gezegd. Gebeuk ook Windows 7 en ik heb daar nog nooit een blue screen of death mee gehad. Windows 7 is minstens net zo stabiel als OSX en ik gebruik beiden vaak.

  OSX is ook echt volwassen geworden want zelfs games zijn nu meer en meer te verkrijgen voor de Mac. En iLife is ongeëvenaard in vergelijking met wat microsoft standaard biedt. Eigenlijk groeien de systemen steeds meer naar elkaar toe. Ik denk dat daarom Windows 8 zo radicaal anders wordt (ook met tegel interface).

 82. Zeker weten, de icoon-interface als launcher heeft volgens mij toch zijn tijd gehad.
  Die metro UI die alles groepeert, is helemaal zo mis niet..

  (al voor de lol eens gezocht tussen apps die je ooit geïnstalleerd had op je iphone…, probeer die eens definitief te verwijderen…. 😉 )

 83. Zo hallo! Dit is echt super.
  Nu tijd voor een html5 telefoon.

 84. Een geluk dat dit niet op de iphone staat. Dit trekt op niks

 85. Ik vind dit helemaal niks, al ziet het er wel aardig uit.

  Ik heb de voorkeur aan rust in het scherm. Facebook als ik naar facebook ga, youtube als ik youtube wil.

  Een alles in een klinkt leuk, maar de helft zit er dan toch niet in verwerkt… ik hou het lekker bij m’n iphone!

 86. Hmmm.. Ik ben erg verrast door Windows.. Ziet er strak en goed uit en leuke animaties. Ze leren het wel, maar of het Apple kan verslaan?

  Een grote kans van niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.