iPhone met App Store voor 10 jarig jubileum.

Praat mee: wat was jouw allereerste app uit de App Store?

#10jaarAppStore

De App Store bestaat tien jaar en om dat te vieren zijn we benieuwd welke app jij voor het eerst geïnstalleerd hebt. Praat mee (#mijneersteapp) en deel je herinneringen aan de 10 jaar App Store met andere iCulture-lezers!

Op 10 juli 2008 opende Apple de digitale deuren van de App Store op de allereerste iPhone. De App Store begon met honderden verschillende apps, maar inmiddels zijn dat er miljoenen. In het teken van #10jaarAppStore kijken we in dit artikel terug naar de app die jij als eerste gedownload hebt. Op welke iPhone was dit en waarom heb je juist deze app als eerste gedownload?

10 jaar App Store: wat was jouw allereerste app?

Het is vrij eenvoudig om te achterhalen welke app jij als eerste gedownload hebt met je huidige Apple ID. Volg gewoon deze stappen:

  1. Ga naar de Instellingen-app en tik op je naam > iTunes & App Store.
  2. Tik vervolgens op je Apple ID en kies voor Toon Apple ID.
  3. Scroll naar onderen naar de optie Aankoopgeschiedenis, direct onder Abonnementen. Voer eventueel opnieuw je wachtwoord in.
  4. Tik op Afgelopen 90 dagen om de periode aan te passen. Selecteer het oudste jaartal en kies dan de oudste maand.
  5. Je ziet nu de aankoop van jouw allereerste app. Deel je app hieronder of gebruik op Twitter de hashtag #mijneersteapp.

Oude aankoop historie bekijken.

Wat is jouw eerste app? Is het een heel simpel spelletje of is het een app waar je nu nog steeds niet zonder kan? Laat het aan ons weten in de reacties en deel je herinneringen die je aan deze app hebt overgehouden met #mijneersteapp.

Eerste apps van de iCulture-redactie
Wij hebben op de redactie uiteraard ook onze allereerste app opgezocht. Lees snel verder om te kijken welke app Jean-Paul, Gonny, Alex en Benjamin als eerste gedownload hebben.

Jean-Paul:

Super Monkey Ball – Toen de App Store in 2008 begon waren er een aantal games die je moest hebben. Super Monkey Ball stond daarbij met stip op nummer 1, ook bij mij. Ik betaalde €7,99 voor de game en vond dat een koopje, want voor de meeste mobiele games betaalde je destijds een paar tientjes. Het is niet overdreven om te zeggen dat ik de game grijs gespeeld heb. Terugkijkend is dat eigenlijk bizar: op zo’n klein schermpje, terwijl ik ook een Wii in de huiskamer had staan?

Gonny:

NetNewsWire – Ik was in 2008 al gek op nieuws: mijn eerste app was NetNewsWire. Die app bestaat nog steeds, al ben ik ondertussen wel overgestapt naar een andere app om RSS te lezen, namelijk Feedly. Terwijl andere mensen hun nieuws tegenwoordig van Facebook of WhatsApp halen (echt?) ben ik nog fanatiek gebruiker van het ‘ouderwetse’ RSS. Nu ik ontdekt heb dat NetNewsWire nog steeds bestaat wil ik de app nog wel een nieuwe kans geven. Hij is gelukkig met z’n tijd meegegaan. Behalve de prijs: die is met €8,99 nog steeds op het niveau van 2008. In de begindagen van de App Store was het vrij gebruikelijk dat apps rond een tientje kostten.

Benjamin:

Buienradar – Buienradar is mijn allereerste app die ik op 22 september 2008 gedownload heb. Dat was op de eerste generatie iPhone, die mijn broer eerder dat jaar voor mij uit Amerika meegenomen heeft. Ik had nog geen idee wat ik van de App Store moest verwachten en koos bewust voor Buienradar, omdat dat een bekende naam was. De weerwebsite was toen ook al erg populair en ik was dan ook hoe benieuwd goed dit zich vertaalde naar een iPhone-app. Voor mij dus geen simpel spelletje of nietszeggende scheetkussen-app, maar een echte klassieker die nog steeds op mening iPhone te vinden is. Overigens heb ik de schade een maand later weer ingehaald, met apps als Carling TapiBowl en Hangman.

Buienradar op de originele iPhone.

Alex:

Dropbox en iMobsters – Voordat ik met mijn huidige Apple ID begon had ik nog een ander account voor mijn eerste iDevice, namelijk de iPod touch. Mijn eerste apps op mijn destijds gloednieuwe iPhone 4 (16GB, want de 8GB was overal uitverkocht 🎉) waren Dropbox en iMobsters.

Dropbox gebruik ik nog steeds regelmatig, terwijl iMobsters vooral in 2010 mijn tijd in beslag nam. 90% van mijn vrije tijd besteedde ik aan deze game. In de game speelde je met een gevreesde mobster wiens doel het was om zoveel mogelijk geld te vergaren met het verslaan van rivalen en het kopen van gebouwen, wapens en auto’s. Daarnaast was ik vooral geïnteresseerd in het verkrijgen van apps en tweaks buiten de App Store om in het minder legale circuit. Ik bezocht regelmatig de Cydia jailbreak-store, maar dit ging meermaals mis waardoor ik rondliep met een half functionerende telefoon of een toestel dat voor de zoveelste keer opnieuw geïnstalleerd was. Bestonden er toen maar iCloud-backups

Lees ook onze andere artikelen over #10jaarAppStore in onze special.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2018, 12:34
Categorie Apps
Onderwerpen app store, praat mee, Serie 10 jaar App Store
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.