Apple iPhone LCD met 6,1-inch scherm

Gerucht: ‘Speciale chip maakt 6,1-inch LCD iPhone randloos’

Apple zou plannen hebben om een speciale backlight-chip te gebruiken in het komende instapmodel van de iPhone. Daarmee wordt het mogelijk om de randen (bezels) rondom het scherm kleiner te maken, zelfs bij een LCD-scherm.

We hebben het hier over de aanstaande 6,1-inch LCD iPhone, die in het najaar van 2018 wordt verwacht. Uit eerdere geruchten ontstond al de indruk dat Apple van plan is om alle 2018 iPhones het uiterlijk van de iPhone X te geven. Dat is gemakkelijk te realiseren bij de modellen met OLED, maar hoe zou Apple dat gaan aanpakken bij de toekomstige modellen met LCD-scherm? Nieuwe geruchten van Digitimes bieden mogelijk wat aanknopingspunten. Apple zou het Japanse Nichia hebben ingeschakeld als enige leverancier voor de LED-chips die de achtergrondverlichting (backlight) aansturen.


Smallere bezels
Nu gebruikt Apple voor de LTPS LCD-schermen nog 0,4t LED-chips waardoor er aan de onderkant een rand van 4 tot 4,5mm nodig is. Bij de overstap naar 0,3t LED-chips kan de bezel verkleind worden naar 2 tot 2,5mm. Daardoor kan Apple schermen maken met een smallere rand en de toestellen aantrekkelijker maken voor mensen die nu nog een OLED-scherm overwegen.

Het gebruik van de nieuwe chips is uiteraard wel complexer. Nichia zou in de eerste helft van 2018 al begonnen zijn met een proefproductie van de 0,3t LED-chips voor Chinese en Japanse fabrikanten. Apple heeft ze pas later dit jaar nodig, als de 2018 iPhones op de markt komen. Van de drie verwachte modellen is er één met LCD-scherm waarin de nieuwe chips kunnen worden toegepast. Alledrie zullen waarschijnlijk voorzien zijn van Face ID, gezichtsherkenning en een vrijwel randloos design.

Populair model
Eerdere geruchten wezen ook al op nieuwe schermtechnologie voor de 6,1-inch LCD iPhone. Apple zou daarbij wellicht Full Active LCD’s van Japan Display willen gebruiken, die goedkoop zijn maar toch dezelfde voordelen hebben als een OLED-scherm. De productie bij Japan Display wordt naar verluidt opgevoerd om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen. De 6,1-inch LCD iPhone zou wel eens het populairste model van dit najaar kunnen worden omdat het bijna alle functies krijgt van de iPhone X, maar voor een beduidend lagere prijs.

Meer details over de iPhone 2018 modellen vind je in onze round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2018, 13:33
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen bezel, iPhone XR, lcd
Device iPhone XR
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.