Philips Hue outdoor Calla en tuinverlichting.

Philips onthult eerste Hue-buitenverlichting, vanaf juli beschikbaar vanaf 140 euro

Philips heeft de eerste buitenverlichting onthuld. Het gaat onder andere om de Calla en de Lily, twee tuinlampen met kleurenverlichting. Vanaf de zomer liggen ze in de winkels, voor een prijs vanaf €140.

Eerste Philips Hue buitenverlichting in beeld

Tijdens de CES 2018 liet Philips weten dat de Hue-lijn uitgebreid gaat worden met buitenverlichting. De Philips Hue buitenverlichting verschijnt deze zomer, maar we wisten nog niet hoe de line-up er precies uit zou komen te zien. Vandaag heeft Philips de eerste set lampen voor buiten aangekondigd, inclusief de Europese adviesprijs.

Ten tijde van de aankondiging van de buitenverlichting, liet Philips weten dat de lampen zowel met wit als met kleurlicht beschikbaar zijn. Op dit moment lijkt het er echter op dat je in Europa alleen kan kiezen voor de gekleurde lampen. De twee gekleurde lampen die vanaf juli beschikbaar komen, zijn de Lily en de Calla.

Philips Hue Lily

De Lily is een spot die je zowel in de grond kan steken als aan de muur kan bevestigen. De lamp is te kantelen, zodat je hem op specifieke plekken in je tuin kan richten. Een complete set van de Lily-lamp bestaat uit drie lichtpunten en alle benodigde accessoires om ze te bevestigen. Deze set zal in de zomer beschikbaar komen voor €299.

Philips Hue outdoor Lily.

Philips Hue Calla

De tweede optie is een lamp in de vorm van een soort pilaartje. Deze Calla is vooral geschikt voor langs je tuinpad, zodat je ook in het donker goed kan zien waar je loopt. Ook de Calla heeft kleurenverlichting en komt in de zomer in de winkels te liggen. De Calla kost €139,99 en je krijgt daarvoor één lamp. Voor de Verenigde Staten komt Philips echter met nog meer witte verlichting die een stuk voordeliger zijn. Deze Lucca, Tuar, Turaco en Ludere zijn muurlampen die voorlopig dus alleen in de VS te koop zijn. De prijs van deze lampen start vanaf ongeveer €70.

Philips Hue outdoor Calla tuinverlichting.

In Nederland lijkt het er dus op dat we voorlopig alleen kunnen kiezen uit de twee kleurlampen Lily en Calla. Deze lampen hebben een kleurtemperatuur van 2200-6500 Kelvin en kunnen zestien miljoen kleuren weergeven. De lampen zijn te bedienen met de Philips Hue-app, maar kun je natuurlijk ook aansturen via Siri of de Woning-app dankzij HomeKit-ondersteuning. De lampen maken draadloos verbinding met je hub, maar vereisen wel een stroomkabel.

Over de Hue-app gesproken: dit voorjaar verschijnt er een compleet nieuwe 3.0-versie van de Hue-app, met onder andere een betere kleurenkiezer en een aangepaste interface. Daarnaast komt er ook een Mac-app van Philips Hue, die samenwerkt met Philips Hue Entertainment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2018, 13:47
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.