Me.mum: digitale ovulatietest

Met dit iPhone-accessoire kun je checken of je vruchtbaar bent

Het wordt binnenkort mogelijk om via je iPhone een ovulatietest te doen. Me.mum is bezig met het ontwikkelen van een systeem waarbij je met de camera van je iPhone kunt zien of je vruchtbaar bent.

Ovulatietest op je iPhone

Me.mum, een Kroatische start-up, heeft een systeem ontwikkeld waarmee je via de camera van je iPhone kunt testen of je vruchtbaar bent. De test maakt gebruik van een speciale hoes voor je iPhone, een opzetstuk met petrischaaltje en een app.

Om de test te gebruiken moet je een klein beetje speeksel in het opzetstukje plaatsen. De camera kijkt naar de structuur van het speeksel. Wanneer je vruchtbaar bent is dit te zien in het speeksel omdat het vrouwelijk hormoon oestrogeen zorgt voor een varen-achtige structuur in het speeksel. Als je niet vruchtbaar bent, zijn er alleen kleine puntjes zichtbaar.

Niet helemaal betrouwbaar
Er zijn wel twijfels over de betrouwbaarheid van deze methode. De software die gebruikt wordt, analyseert het speeksel op basis van machine learning. Hierdoor moeten eerst meerdere tests worden uitgevoerd, voordat een betrouwbaar resultaat gehaald kan worden. Volgens oprichter Maja Bujas moet je minstens drie keer testen voordat het resultaat betrouwbaar genoeg is.

Me.mum: digitale ovulatietest

Volgens gynaecologen zijn tests gebaseerd op urine-analyse momenteel nog het meest effectief en betrouwbaar.

Me.mum is nog volop in ontwikkeling en de makers hopen deze zomer de eerste producten te kunnen aanbieden. Op de website is meer informatie te vinden over de digitale ovulatietest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2018, 15:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen startup, vrouwen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.