HomePod review: HomePod met Engelse stekker

Gerucht: ‘HomePod vanaf april verkrijgbaar met Europese stekker’

Volgens de Franse website iGen wordt het vanaf volgende maand makkelijker om een HomePod te kopen. Apple's slimme speaker moet vanaf april in de Franse en Duitse Apple Store liggen.

De HomePod is momenteel alleen in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk te koop. Je kunt er nu al eentje bemachtigen, maar dan zit er wel een afwijkende stekker aan. Zodra de HomePod op het vasteland van Europa verkrijgbaar is wordt het een stuk aantrekkelijker. De Franse website iGen denkt er al meer van te weten en baseren zich daarbij op een goed ingelichte bron binnen de Franse muziekafdeling van Apple, Steven Huon. Die zegt dat de HomePod vanaf april verkrijgbaar is in Frankrijk en Duitsland. Apple zou haast willen maken bij de verdere uitrol van de HomePod in andere landen.

‘HomePod vanaf april in Europa’

De opmerkingen van deze Franse Apple-medewerker sluiten aan op de aankondiging die Apple zelf heeft gedaan. De HomePod zal volgens eerdere beloftes van Apple in het voorjaar in Frankrijk en Duitsland verkrijgbaar zijn. Dat is goed nieuws voor mensen die het liefst een model met Europese stekker willen. Net als wij denkt iGen dat de Europese prijs rond de 360 euro zal liggen.

De afgelopen dagen waren er geruchten dat Apple nog voldoende voorraad heeft van de HomePod in andere landen, maar vanwege de afwijkende stekker kan Apple die voorraad niet zomaar naar Europe verplaatsen. De grootste belemmering voor een snelle uitrol is waarschijnlijk de ondersteuning van Siri. Momenteel werkt de virtuele assistent op de HomePod alleen in het Engels, maar voor een introductie op het vasteland zal Siri ook Frans en Duits moeten spreken. Ons lijkt dat niet zo’n ingewikkelde klus, want Siri kan op de HomePod maar een beperkte subset van opdrachten aan en op iOS worden al tientallen talen ondersteund.

Wil je een HomePod kopen in het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland? Dan lees je er meer over in ons uitlegartikel.

Twijfel je nog over deze speaker? Lees dan onze HomePod-review of bekijk onze video hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2018, 14:20
Bron Bron iGen
Categorie Geruchten
Onderwerp homepod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.