[IFA2017] Philips Hue-accessoires werken binnenkort met HomeKit, nieuwe armaturen op komst

De Hue Tap, Hue Motion Sensor en dimschakelaar werken binnenkort ook met HomeKit. Ook heeft Philips nieuwe Hue-armaturen aangekondigd en komen er nieuwe starterpakketten.

Tijdens de IFA-beurs heeft Philips zojuist een aantal aankondigingen gedaan voor de Hue-lijn. Voor Apple-gebruikers is het belangrijk om te weten dat de HomeKit-compatibiliteit uitgebreid wordt naar de Philips Hue Tap, Philips Hue Motion Sensor en de draadloze dimschakelaar. Ook komen er nieuwe armaturen aan en kondigt Philips het Philips Hue Entertainment-programma aan.


Philips Hue Entertainment

HomeKit voor Philips Hue uitgebreid

Vanaf iOS 11 is het voor accessoiremakers veel eenvoudiger om HomeKit aan hun producten toe te voegen, want er is geen speciale chip meer nodig. Dat betekent dat HomeKit-ondersteuning met een software-update toegevoegd kan worden. Philips heeft laten weten dat ze dit binnenkort van plan zijn voor alle huidige schakelaars. Het gaat dus om de Philips Hue Tap, Hue Motion Sensor en Dimmer Switch. Hierdoor is het mogelijk om je bestaande HomeKit-scènes aan de schakelaars te koppelen. Dit maakt het bovendien mogelijk om de schakelaars te gebruiken in combinatie met andere HomeKit-geschikte apparaten.

De benodigde software-update waarmee de schakelaars met HomeKit werken, zal vanaf oktober beschikbaar zijn. Je downloadt deze software-update via de Philips Hue-app op je iPhone of iPad.

Bekijk ook

Review: Philips Hue Motion Sensor, een bewegingssensor voor je lampen

Met de Philips Hue Motion Sensor kun je je Philips Hue-lampen automatisch aan- en uitschakelen bij beweging. Wij hebben deze sensor getest, die voor 40 euro in de winkel ligt.

Nieuwe Philips Hue armaturen en pakketten

Ook qua hardware zijn er nieuwe aankondigingen gedaan. Philips komt binnenkort met de Philips Hue white ambiance Buckram- en de Burrato-spotjes. Dit zijn dus nieuwe plafondspotjes met wit licht. Eén set spotjes bestaat uit twee lampjes die met een balk aan elkaar bevestigd zijn. Ook de Hue White ambiance Felicity-tafellamp is nieuw in het assortiment. Dit is een kleine lamp die bijvoorbeeld op je nachtkastje geplaatst kan worden. De laatste nieuwe armatuur is de Hue White ambiance Struana. Deze lamp is geschikt voor de badkamer, zodat je in de juiste omstandigheid het juiste licht hebt. Al deze armaturen worden standaard geleverd met een dimschakelaar.

Philips Hue Buckram.

Daarnaast komt Philips ook nog met een nieuwe kit. De Hue White ambiance Light Recipe Kit bevat een White Ambiance E27-lamp en een draadloze dimschakelaar. Voor deze set is geen bridge of internetverbinding vereist. Je gebruikte de meegeleverde schakelaar om te kiezen tussen de vier vooraf geïnstalleerde lichtrecepten.

Als je nog geen Philips Hue in huis hebt, dan kun binnenkort de nieuwe starterpakketten kopen. Vanaf deze herfst zijn de nieuwe starterpakketten beschikbaar. De nieuwe starterpakketten bevatten in Europa een extra dimschakelaar, terwijl Amerikanen een extra lamp krijgen. In Europa komt de E14-kaarslamp in ieder geval nog beschikbaar in een dubbelpakket. Je koopt dan dus meteen twee van deze E14-lampen. In september zullen ook de White Ambiance en White en Color Ambiance lampen in multi-packs beschikbaar zijn, zowel in E27 als in B22-formaat.

Nieuw Philips Hue starterpakket met dimschakelaar.

Philips Hue Entertainment werkt met films, games en meer

Philips introduceert tot slot ook de Philips Hue Entertainment. Dit is een software-update voor de Hue-systemen waarmee je je lampen kan synchroniseren met films, games en muziek. Deze nieuwe functie komt voort uit eerdere samenwerkingen met onder andere The Voice. Zo was het mogelijk om je Hue-verlichting aan de uitzending te koppelen, zodat de kleuren op je televisie ook weergegeven worden in je woonkamer. Philips Hue-gebruikers kunnen vanaf december van deze nieuwe functie gebruikmaken met een gratis update voor de V2-bridge en alle Hue-lampen. Verder in de toekomst heeft Philips ook laten weten dat de in het eerste kwartaal van 2018 het Zigbee 3.0-protocol zullen ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat producten van andere bedrijven goed blijven samenwerken met de Philips Hue-lampen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.