Apple Watch hartslag meten

‘Toekomstige Apple Watch-bandjes hebben functieknoppen en zijn aanraakgevoelig’

Apple wil componenten verwerken in geweven horlogebandjes voor de Apple Watch. In een drietal patenten wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Apple wil meer functies inbouwen in de Apple Watch-horlogebandjes. In bandjes van geweven textiel kunnen bijvoorbeeld knoppen en aanraakgevoelige panelen worden verwerkt, zo blijkt uit een drietal patenten die Apple heeft ingediend.

Apple Watch hartslag meten

Functies in Apple Watch-bandje

Uit de patenten blijkt dat Apple actief aan het onderzoeken is hoe ze allerlei functies kunnen inbouwen in bandjes van textiel. Zo zouden elektrische componenten zoals knoppen, schakelaars en andere functies toegevoegd kunnen worden aan het bandje. De componenten worden meegeweven in het bandje van de Apple Watch. Ook een aanraakgevoelig paneel, microfoons, speakers, trilmotoren, camera’s en statuslampjes zouden meegeweven kunnen worden in een bandje van textiel. Daarnaast is er ruimte voor allerlei sensoren.

Zo beschrijft Apple een knop of schakelaar die met textiel en magneten op z’n plek wordt gehouden. In het bandje zijn ook geleidende draden geweven, waarmee het elektrische signaal kan worden doorgegeven. Door twee geleidende componenten bij elkaar te brengen, door fysiek kracht uit te oefenen, wordt het circuit gesloten om een functie te activeren. Het patent beschrijft het precieze mechanisme.

Een ander patent legt uit hoe de componenten in het textiel geweven kunnen worden, dankzij een speciaal productieproces. De onderdelen worden op een bepaalde manier verankerd tussen de vezels, zodat ze niet wegglijden en er tussenuit glippen.

Patent componenten horlogebandje

Het derde patent beschrijft hoe een apparaat omgaat met een aanraakgevoelig bandje van textiel. Het materiaal moet dan aanraking detecteren en ook kracht kunnen meten, waarmee erop wordt gedrukt. Ook moet het bandje merken als een vinger het textiel aanraakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van geleidende draden. Voor drukgevoeligheid zou Apple gebruik kunnen maken van twee lagen, die van elkaar zijn gescheiden door een niet-geleidend materiaal. Druk je op het textiel, dan wordt de niet-geleidende laag weggedrukt en ontstaat er een stroompje. Dit zou ook in kleding te gebruiken zijn, zoals de mouw van een jack, of verwerkt in een armband.

Volgende maand wordt de aankondiging van de Apple Watch Series 3 verwacht. Het is misschien wat te vroeg om dan al horlogebandjes met ingeweven knoppen en schakelaars te verwachten, maar er wordt al wel langer gesproken over modulaire bandjes met ingebouwde functies. Eén van de geruchten is dat er een model komt met LTE-ondersteuning zodat je via het 4G-netwerk kunt internetten. De drie patenten werden in maart 2017 ingediend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2017, 12:47
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.