Libratone Zipp-speakers dit najaar geschikt voor AirPlay 2

De Libratone Zipp-speakers krijgen ondersteuning voor AirPlay 2. Ook gaan ze met de Amazon Alexa digitale assistent samenwerken, zodat je allerlei info kunt opvragen.

Speakerfabrikant Libratone heeft bekendgemaakt dat ze hun Zipp-speakers nog dit jaar zullen voorzien van AirPlay 2. Ook zullen de Zipp en Zipp Mini geschikt worden voor Amazon’s Alexa virtuele assistent. De speakers hebben een gekleurde hoes van textiel met een ritssluiting, vandaar de naam.

multiroom audio met Libratone Zipp

Libratone Zipp en AirPlay 2

De Deense speakerfabrikant gaat een gratis firmware-update beschikbaar stellen, waarmee Alexa in de draadloze speakers wordt geactiveerd. De draadloze speakers hebben al een Wi-Fi-verbinding en een ingebouwde microfoon. Technisch gezien hoeft er dus niets te veranderen. Na de update kun je op de knop bovenop de Zipp en Zipp Mini drukken om Alexa te vragen om nieuws, verkeersupdates en sportuitslagen. Je kunt er ook smart home-toepassingen mee bedienen, als ze ondersteuning voor Alexa hebben. Momenteel werkt de assistent in het Engels, maar nog niet in het Nederlands. Je zult ook moeite hebben om lokale informatie op te vragen, bijvoorbeeld als je het weerbericht wilt weten.

Libratone Zipp Mini speaker.

Intessanter voor Europese Apple-fans is het feit dat er ondersteuning voor AirPlay 2 aankomt. Apple kondigde de vernieuwde versie van AirPlay eerder dit jaar aan. De fabrikant wil de ondersteuning toevoegen zodra Apple het protocol vrijgeeft. Je kunt daarna muziek streamen naar meerdere speakers van verschillende merken. Ze moeten daarbij wel op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten. Dit gebeurt volgende maand als iOS 11 te downloaden is. De update is gratis voor mensen die al een Zipp-speaker hebben.

De Zipp-speaker kost – afhankelijk van model, kleur en uitvoering – tussen de €259 en €399 en voor het kleinere Zipp Mini-model ben je tussen de €187 en €219 kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2017, 13:44
Categorie Accessoires
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.