Philips Hue Aurelle lichtpanelen

Philips Hue brengt Aurelle-lichtpanelen voor de keuken uit

Te zien op IFA 2018

De nieuwe lichtpanelen Philips Hue Aurelle zijn geschikt voor HomeKit. Ze zijn vanaf eind augustus te zien op de IFA 2018 in Berlijn.

Philips Hue Aurelle

Philips Hue-fabrikant Signify heeft tientallen lampen en armaturen in het assortiment, maar een lichtpaneel zoals van IKEA had het bedrijf nog niet. Tijdens de jaarlijkse elektronicabeurs IFA 2018 komt daar echter verandering in, want dan krijgen we meerdere nieuwe producten te zien. Waaronder de nieuwe Philips Hue Aurelle, een paneellamp die je aan het plafond vastmaakt. Die zorgt ervoor dat je het effect van daglicht hebt in de keuken of de werkkamer. De panelen zijn alleen in wittinten verkrijgbaar.


Lichtpanelen voor plafond of raam
Je kunt het paneel zowel aan het plafond als aan de muur bevestigen, zodat het effect van een extra raam ontstaat. In de IKEA-vestigingen is dit idee al langer te zien met FLOALT-lichtpanelen, die samenwerken met de Tradfri-producten. Wie liever voor Philips Hue kiest, heeft vanaf dit najaar dus iets meer keuze.

Philips Hue Aurelle lichtpanelen

Vier afmetingen
De Philips Hue Aurelle moet het effect hebben dat het vrij zweeft in de ruimte. Daardoor is er een gelijkmatiger lichteffect en lijkt de ruimte groter, aldus de fabrikant. Je kunt kiezen uit vier formaten, die allemaal worden geleverd met een dimmer. Je kunt kiezen uit 30 x 30cm, 40 x 40cm, 60 x 60cm of 120 x 30cm. De prijzen liggen tussen de 134,99 en 199,99 euro.

Ter vergelijking: IKEA biedt 30 x 30cm, 60 x 60cm en 90 x 30cm aan. Kies je bijvoorbeeld voor het model van 30 x 30cm, dan ben je bij IKEA €70 kwijt en bij Philips Hue €130. Het verschil zit ‘m in de iets mooiere afwerking en iets meer gebruiksgemak. In onze vergelijking Philips Hue vs IKEA Tradfri lees je meer over de verschillen.

Philips Hue Aurelle lichtpanelen

De Philips Hue Aurelle lichtpanelen zijn vanaf september verkrijgbaar in de winkel. Rond diezelfde periode liggen nog veel meer nieuwe Philips Hue-producten in de rekken. Zo is er de Philips Hue badkamercollectie, met onder andere de Philips Hue Adore spiegel. Voor buitenshuis is er een Outdoor Lightstrip. Eerder deze week kondigde Signify de nieuwe Philips Hue Play en Signe aan, een serie lampen voor de tv-kamer.

Nog meer moois op IFA 2018
Al deze nieuwe producten zijn van 31 augustus tot en met 5 september te zien op de IFA in Berlijn. We kunnen de komende dagen dan ook veel meer smart home-producten verwachten. Zo vind je bij concurrent Osram ook iets bijzonders: nieuwe filament-lampen, die eruit zien als ouderwetse gloeilampen. Het zijn voorzover wij konden nagaan de enige lampen in z’n soort.

Osram filament-lampen

De Osram Smart+ lampen werken met Bluetooth en HomeKit, maar niet met Zigbee, dus een koppeling met de Hue-bridge is niet mogelijk. Maar dat is ook niet noodzakelijk, want je kunt ze rechtstreeks bedienen via HomeKit. Je kunt kiezen uit een klassiek peertje, een grote ronde kogel en een langgerekte Edison-lamp, allemaal voorzien van E27-fitting. Ze zijn onder andere te vinden bij Amazon. Daar zagen we ook de lichtpanelen van Osram, in een formaat vanaf 30 x 60cm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2018, 10:30
Bron Bron Signify
Via Via Maclife
Categorie Accessoires
Onderwerpen lamp, philips hue, smart home, verlichting

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.