Base 4G-snelheid

4G-netwerken in België steeds sneller: nu gemiddeld 43Mbit/s

Belgische iCulture-lezers kunnen steeds sneller internetten op 4G. De gemiddelde 4G-downloadsnelheid van de drie grote Belgische providers nam ten opzichte van een halfjaar geleden met 15% toe. Vooral bij Base en Proximus zit je goed.

Snelheid van Belgische 4G-netwerken steeds hoger

Uit metingen van Open Signal blijkt dat vooral bij Base een flink hogere snelheid merkbaar is. Ook bij Proximus lag de 4G-downloadsnelheid hoger, maar bij Orange nam het juist weer af. BASE lag een halfjaar geleden nog gelijk met Orange, maar slaagde erin om op 45 Mbps uit te komen, een van de hoogste 4G-downloadsnelheden die OpenSignal heeft gemeten. Proximus staat met 39Mbps op de tweede plek en Orange sluit met 34Mbps het rijtje af.


OpenSignal voerde metingen uit met 10.098 apparaten in de maanden mei, juni en juli. De resultaten zijn te vinden in het OpenSignal-rapport van augustus.

Terwijl Base goed scoort qua downloads, is de provider het graagst met uploads: gemiddeld slechts 12,74Mbit/s. De twee andere providers deden het beter: bij Orange was het 13,008Mbit/s, bij Proximus gemiddeld 14,36Mbit/s. Proximus vertoont ook de laagste latency.

Uitstekende 4G-dekking
Volgens een berichtje op de website van Orange bereikt de provider met het 4G-netwerk nu 98 procent van de bevolking. OpenSignal denkt daar in de metingen echter anders over: alledrie zitten ze nu rond de 85%. Orange en Proximus hadden qua dekking zes maanden geleden nog een voorsprong, maar Base heeft nu een inhaalslag gemaakt. OpenSignal vind de dekking van 85% indrukwekkend. Het zorgt ervoor dat België in de top 20 staat van landen met de beste 4G-dekking.

Belgische 4G-dekking volgens nperf.com

Je kunt de uitslag lezen op de website van OpenSignal. Daar vind je ook de rapportages van andere landen. De meest recente voor Nederland dateert uit maart 2018.

Openingsfoto: oud persbericht van Base

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2018, 8:34
Bron Bron OpenSignal
Categorie Providers
Onderwerp belgie
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.