Osram-filamentlampen in goud

Osram filamentlampen met HomeKit nu ook in goud

Osram breidt het HomeKit-aanbod steeds verder uit. Naast de normale dimbare filamentlampen met HomeKit zijn ze nu ook in goudkleur verkrijgbaar. Daarnaast heeft Osram nu een Smart+ Plug slimme stekker met HomeKit in het assortiment.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Osram filamentlampen in goud

Bij slimme lampen denk je al snel aan led-lampen die je het liefst wegstopt in een lampenkap. De filamentlampen van Osram mogen echter gezien worden: die zien eruit als een traditionele gloeilamp. Je kunt kiezen uit drie vormen: een peertje, een grote ronde kogel en een slankere Edison-vorm. Ze zijn er nu ook in goud. Voor dit soort lampen heb je helemaal geen lampenkap meer nodig: die hang je het liefst los aan een kabel of draadje.


Osram filament goud

Afgelopen augustus kwamen de Osram Smart+ filament-lampen voor het eerst beschikbaar in een kleurloze variant. Ze zijn dimbaar en werken met HomeKit. Per stuk betaal je 45 euro bij Amazon. Ze zijn ook te vinden bij de Nederlandse aanbieder 50five, maar daar ligt de prijs met 70 euro een stuk hoger. De nieuwe goudkleurige lampen zijn daar nog niet te vinden.

Ook de versie in goud is uiteraard geschikt voor HomeKit en ziet er door de warmere uitstraling meer uit als een klassieke gloeilamp. Met 650 Lumen kun je je woonkamer gezelliger maken met een warmwit licht (2500 Kelvin). De transparante lamp heeft een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin en is dus iets koeler.

Osram filament goud

Ze zien er mooi uit, maar hebben ook wat minpuntjes. Zo reageren ze soms wat langzaam en kun je ze maar beperkt dimmen. De fabrikant geeft aan dat dimmen tussen 1% en 100% mogelijk is, maar in werkelijkheid zijn er maar een stuk of 4 ‘tussenstandjes’. Mocht je dus extreem willen dimmen, zodat je alleen nog een glimp van het lampje ziet, dan kan dat niet. Voor gewoon gezelligheidslicht zijn de lampen echter prima geschikt.

  • Osram Smart+ LED Filament Edison Gold: 45 euro (slanke vorm)
  • Osram Smart+ LED Filament Gold: 45 euro (klein bolletje)
  • Osram Smart+ LED Filament Globe Gold: 45 euro (grote bol)

Ook slimme stekker met HomeKit
We hebben in het verleden niet zoveel aandacht besteed aan Osram, omdat de producten niet zo wijdverbreid verkrijgbaar zijn in Nederland als Philips Hue (dat is nog steeds het geval), maar er komen wel steeds meer interessante producten bij. Ze worden gemaakt door Ledvance en naast de diverse lampen is er nu ook een slimme stekker met HomeKit. Eerdere versies van de Osram Smart+ Plus werkten met ZigBee en met een eigen gateway. Nu is er ook een HomeKit-versie met Bluetooth-module, die te herkennen is aan het glossy witte frontje. De eerdere modellen hebben een mat grijs frontje.

Osram Smart+ HomeKit Plug

Deze zijn moeiteloos aan je HomeKit-collectie toe te voegen. Deze nieuwe HomeKit-versie is helaas wel een stuk duurder dan het eerdere ZigBee-model, maar hij is altijd nog goedkoper dan een andere populaire optie: de Eve Energy (50 euro). Andere slimme stekkers vind je bij Koogeek en Parce.

Mocht je geïnteresseerd zijn in smart home-producten, kijk dan ook eens naar ons eerdere round-up van herfstkoopjes, voornamelijk voor smart home.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2018, 17:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen lamp, smart home, verlichting

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.