Apple Watch en AirPods draadloos opladen via iPhone.

Opinie: Waarom het onderling draadloos opladen via je iPhone een uitkomst zou zijn

Als we de geruchten mogen geloven, kun je straks met een iPhone ook andere apparaten draadloos opladen. Dit opent deuren voor mensen die vaak onderweg zijn en zowel de AirPods als de Apple Watch hebben.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds de iPhone 8 kun je de iPhone ook draadloos opladen. Apple lijkt draadloos opladen inmiddels te omarmen, want ook de Apple Watch laad je in principe draadloos op. Binnenkort komen daar de AirPods 2 nog bij, dankzij de nieuwe aanstaande oplaadcase. Als we Ming-Chi Kuo mogen geloven, één van de meest betrouwbare Apple-analisten, kun je straks met de iPhone 2019 batterij ook andere apparaten draadloos opladen. Laten er nou net twee Apple-apparaten een relatief kleine batterij hebben die daar uitermate geschikt voor zijn.

Apple Watch en AirPods erg geschikt voor onderling opladen

Van alle huidige Apple-apparaten hebben de AirPods en de Apple Watch relatief de kleinste batterijen, op de Apple Pencil na. Het opladen van de AirPods en Apple Watch gaat nu al redelijk snel, zodat je in een korte tijd snel kan bijladen. Als je een Apple Watch en AirPods hebt en vaak reist, herken je misschien wel dat je je koffer vol gooit met allerlei opladers. Een Lightning-kabel voor je AirPods en iPhone, een speciale oplader voor je Apple Watch en misschien zelf ook nog een USB-C-kabel voor je nieuwe iPad Pro of MacBook. Dat is nogal onhandig. De nieuwe functie waarmee je andere apparaten draadloos kan opladen via je iPhone kan daar in één klap een einde aan maken.

Met een dergelijke functie fungeert je iPhone meteen als een soort AirPower. Je legt je iPhone aan de oplader en plaatst daar vervolgens je AirPods of Apple Watch bovenop om deze op te laden. Je hebt dan dus geen tweede oplader nodig, wat ideaal is voor mensen die vaak reizen. Je kan op deze manier ook sneller je Apple Watch of AirPods bijladen zodra je net even zonder stroom zit. Even tegen je iPhone houden en opladen maar!

Apple Watch en AirPods draadloos opladen via iPhone.

Of Apple dit exact op deze manier toe gaat voegen en of de Apple Watch hier ook meteen geschikt voor is, valt nog te bezien. Er zijn namelijk nog wel wat uitdagingen te overbruggen. Zo moet de iPhone-batterij wel van een dergelijke capaciteit zijn om voldoende stroom te geven, zonder dat je meteen een lege iPhone-accu hebt. Ook moet de Apple Watch dan flink aangepast worden, omdat deze nu nog alleen werkt met de specifieke Apple Watch-lader. Toch is deze toekomst misschien dichterbij dan je denkt.

Onderling opladen: Apple doet het al langer

De afgelopen tijd zagen we al vaker voorbeelden van Apple waarin ze lieten zien dat je het ene apparaat kan opladen met het andere. Een goed voorbeeld is natuurlijk dat je je iOS-device kan opladen via je Mac, maar sinds afgelopen najaar kun je ook je iPhone opladen via de USB-C-aansluiting van je iPad Pro 2018. Dit werkt nu nog allemaal met een draad, maar het eerste draadloze voorbeeld heeft Apple ook al gegeven. Om de Apple Pencil 2 op te laden leg je hem gewoon op de magnetische zijkant van de iPad Pro. De overeenkomst tussen de iPad Pro en Apple Pencil enerzijds en de iPhone en Apple Watch anderzijds is groot (beiden combinaties worden aan elkaar gekoppeld), dus geheel ondenkbaar is het niet.

Apple Pencil 2 opladen via iPad Pro.

Zie jij deze functie ook wel zitten? Zou jij het veel gebruiken als je bijvoorbeeld de AirPods en Apple Watch op deze manier van stroom kan voorzien? Laat het ons weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.