‘Vernieuwde iPhone SE verschijnt in het voorjaar van 2018’

Apple zou plannen hebben om in het voorjaar van 2018 een vernieuwde iPhone SE op de markt te brengen. Dit model zou lijken op het huidige model, maar dan met een A10-chip.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds dit voorjaar produceert Apple de iPhone niet alleen maar in China, maar worden ze ook in India gemaakt. Het gaat dan om de huidige iPhone SE en vanuit die hoek verschijnen nu berichten dat er voor volgend jaar een nieuwe iPhone SE 2 op de planning staat. Lokale bronnen melden Wistron maatregelen aan het nemen is om de productie uit te breiden, onder andere voor de volgende generatie iPhone SE.


iPhone SE modellen

Nieuwe iPhone SE in 2018

Wistron, de producent die nu al in India de iPhone SE fabriceert, zou door Apple aangewezen zijn om een nieuwe iPhone SE 2 te produceren. Het zou om een geheel nieuw model gaan dat bedoeld is voor de wereldwijde markt, dus niet om een speciaal model dat alleen voor India bedoeld is. Wistron zou maatregelen genomen hebben om een extra productielijn aan de fabriek toe te voegen. De nieuwe iPhone SE zou dan volgens de bronnen verscheept worden in het eerste kwartaal van 2018. Dat zou betekenen dat de opvolger van de eerste iPhone SE exact twee jaar na de introductie van het eerste model zou verschijnen.

Apple zou het marktaandeel van de iPhone in India willen verhogen in de komende vijf jaar. Bronnen melden dan ook dat de nieuwe iPhone SE eerst in India beschikbaar zal komen, waarna dit model iets later ook in de rest van de wereld beschikbaar komt. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat Apple een nieuw iPhone-model altijd eerst in de grootste landen beschikbaar stelt, waaronder Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk ook

Waarom de iPhone SE nog steeds een prima toestel is

De iPhone SE is een prima keuze voor mensen die een compact toestel zoeken met relatief nieuwe technologie. Zeker nu de opslag is verdubbeld krijg je meer voor hetzelfde geld.

Nieuwe iPhone SE met A10-chip
De nieuwe iPhone SE 2 zou volgens een Indiase techsite dezelfde onderdelen krijgen als de huidige iPhone 7. Dat betekent dat een nieuwe iPhone SE 2 een A10-chip krijgt, terwijl in het voorjaar van 2018 de A11-chip al beschikbaar is in de iPhone 8, iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Het zou een opvallende keuze zijn, gezien de originele iPhone SE meteen voorzien was van de meest recente A-chip. Verder verschijnt het nieuwe model volgens dezelfde bron met 2GB werkgeheugen, een opslagcapaciteit van 32GB en 128GB en een 12 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcamera aan de voorkant. De batterij zou wel iets beter zijn: van 1640 mAh naar 1700 mAh. Het uiterlijk blijft ongewijzigd.

Uit een onlangs gehouden iCulture peilt blijkt dat de animo voor een nieuwe iPhone SE wel hoog is. Ruim tachtig procent van de stemmers ziet graag een nieuwe iPhone SE 2. Een deel daarvan wil dunnere schermranden en een groter scherm met dezelfde afmetingen, terwijl een ander deel liever het 4-inch scherm behoudt met exact hetzelfde formaat toestel.

Bekijk ook

iCulture-lezers zien graag een opvolger van de iPhone SE

Gaat er ooit nog een opvolger van de iPhone SE komen? Als het aan iCulture-lezers ligt wel. Met grote overtuiging zien iCulture-lezers het liefst een opvolger van de iPhone SE.

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.