iculture-peilt
iCulture Peilt
iPhone SE kleuren

iCulture-lezers zien graag een opvolger van de iPhone SE

Gaat er ooit nog een opvolger van de iPhone SE komen? Als het aan iCulture-lezers ligt wel. Met grote overtuiging zien iCulture-lezers het liefst een opvolger van de iPhone SE.

De iPhone SE is alweer anderhalf jaar oud, maar er is nog geen nieuw model van hetzelfde formaat in het vooruitzicht. Er waren zelfs geruchten dat er helemaal geen opvolger meer zou komen. Wij vroegen ons in de nieuwste iCulture peilt af of je nog zit te wachten op een opvolger van de iPhone SE. Uit de resultaten blijkt dat een zeer overtuigende meerderheid het liefst een nieuwe versie van de iPhone SE ziet.

iPhone SE kleuren

iPhone SE populair formaat

De iPhone-geruchten gaan de laatste maanden vooral over de iPhone 7s, iPhone 7s Plus en de iPhone 8, toestellen met respectievelijk een 4,7-, 5,5- en 5,8-inch scherm. De huidige iPhone SE is met zijn scherm van 4-inch het buitenbeetje van de iPhone-familie, maar dat maakt hem echter niet minder geliefd. Uit onze poll blijkt dat 81,3% van de stemmers het liefst een opvolger van de iPhone SE zien. In totaal hebben 4382 mensen hun stem uitgebracht, waardoor dit percentage neerkomt op 3563 stemmen. Slechts 8,1% van de stemmen (355 stemmen) hoeft geen opvolger van de iPhone SE te zien. De overige 10,6% van de stemmers kiest voor iets anders (464 stemmen).

De meningen over hoe zo’n opvolger eruit zou moeten zien, zijn echter verdeeld. Van de 81,3% van de stemmers die graag een opvolger ziet, vindt 41,6% dat het toestel dezelfde afmetingen met een 4-inch scherm zou moeten hebben. Het formaat is voor veel van hen dus ideaal, zowel qua scherm als qua formaat van het toestel zelf. De overige 39,7% van de stemmers kiest liever voor een opvolger met dezelfde afmetingen, maar met een groter scherm. Apple zou dit kunnen realiseren door de schermranden van de iPhone SE te verkleinen, zoals ze ook gaan doen met de iPhone 8.

Uitslag iCulture Peilt: moet Apple nog 4-inch iPhones maken?

In de reacties wordt daarnaast nog het idee geopperd om niet het scherm groter te maken in een kleinere behuizing, maar om het 4-inch scherm te verwerken in een nog kleiner toestel. Op deze manier kan Apple een nog kleinere iPhone maken, zonder daarmee in te hoeven leveren op het formaat van het scherm.

Of het ooit zover komt is nog maar afwachten. Voordat de iPhone SE uitkwam, duurde het twee en een half jaar voordat er weer een nieuwe 4-inch iPhone aangekondigd werd. Mocht Apple een opvolger van de iPhone SE overwegen, dan zou het zomaar kunnen dat die nog een tijd op zich laat wachten. In de tussentijd kunnen we ons blindstaren op een concept van de iPhone SE met volledig scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2017, 12:34
Categorie iDevices
Onderwerpen iculture peilt, iPhone SE
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.