iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture-lezers zien graag een opvolger van de iPhone SE

Gaat er ooit nog een opvolger van de iPhone SE komen? Als het aan iCulture-lezers ligt wel. Met grote overtuiging zien iCulture-lezers het liefst een opvolger van de iPhone SE.

De iPhone SE is alweer anderhalf jaar oud, maar er is nog geen nieuw model van hetzelfde formaat in het vooruitzicht. Er waren zelfs geruchten dat er helemaal geen opvolger meer zou komen. Wij vroegen ons in de nieuwste iCulture peilt af of je nog zit te wachten op een opvolger van de iPhone SE. Uit de resultaten blijkt dat een zeer overtuigende meerderheid het liefst een nieuwe versie van de iPhone SE ziet.


iPhone SE kleuren

Bekijk ook

iCulture peilt: Moet Apple een opvolger van de iPhone SE uitbrengen?

Moet Apple nog een opvolger van de iPhone SE uitbrengen? In deze poll willen we achterhalen of 4-inch iPhones nog toekomst hebben en of Apple ermee moet doorgaan.

iPhone SE populair formaat

De iPhone-geruchten gaan de laatste maanden vooral over de iPhone 7s, iPhone 7s Plus en de iPhone 8, toestellen met respectievelijk een 4,7-, 5,5- en 5,8-inch scherm. De huidige iPhone SE is met zijn scherm van 4-inch het buitenbeetje van de iPhone-familie, maar dat maakt hem echter niet minder geliefd. Uit onze poll blijkt dat 81,3% van de stemmers het liefst een opvolger van de iPhone SE zien. In totaal hebben 4382 mensen hun stem uitgebracht, waardoor dit percentage neerkomt op 3563 stemmen. Slechts 8,1% van de stemmen (355 stemmen) hoeft geen opvolger van de iPhone SE te zien. De overige 10,6% van de stemmers kiest voor iets anders (464 stemmen).

De meningen over hoe zo’n opvolger eruit zou moeten zien, zijn echter verdeeld. Van de 81,3% van de stemmers die graag een opvolger ziet, vindt 41,6% dat het toestel dezelfde afmetingen met een 4-inch scherm zou moeten hebben. Het formaat is voor veel van hen dus ideaal, zowel qua scherm als qua formaat van het toestel zelf. De overige 39,7% van de stemmers kiest liever voor een opvolger met dezelfde afmetingen, maar met een groter scherm. Apple zou dit kunnen realiseren door de schermranden van de iPhone SE te verkleinen, zoals ze ook gaan doen met de iPhone 8.

Uitslag iCulture Peilt: moet Apple nog 4-inch iPhones maken?

In de reacties wordt daarnaast nog het idee geopperd om niet het scherm groter te maken in een kleinere behuizing, maar om het 4-inch scherm te verwerken in een nog kleiner toestel. Op deze manier kan Apple een nog kleinere iPhone maken, zonder daarmee in te hoeven leveren op het formaat van het scherm.

Of het ooit zover komt is nog maar afwachten. Voordat de iPhone SE uitkwam, duurde het twee en een half jaar voordat er weer een nieuwe 4-inch iPhone aangekondigd werd. Mocht Apple een opvolger van de iPhone SE overwegen, dan zou het zomaar kunnen dat die nog een tijd op zich laat wachten. In de tussentijd kunnen we ons blindstaren op een concept van de iPhone SE met volledig scherm.

Bekijk ook

Concept van nieuwe iPhone SE toont volledig scherm

Hoe kan een toekomstige versie van de iPhone SE er uit zien? In een concept is een nieuw model van deze compacte iPhone te zien. In het concept is uitgegaan van een volledig scherm dat loopt tot de randen van het toestel.

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.