Waarom de iPhone SE nog steeds een prima toestel is

De iPhone SE is een prima keuze voor mensen die een compact toestel zoeken met relatief nieuwe technologie. Zeker nu de opslag is verdubbeld krijg je meer voor hetzelfde geld.

Apple heeft de opslagruimte van de iPhone SE verdubbeld naar 32GB en 128GB. Nu deze nieuwe modellen in de winkel liggen, vraag je je misschien af: is dit het moment om je huidige (oudere) iPhone in te ruilen voor een iPhone SE, of is dat een domme keuze? In dit artikel proberen we de voor- en nadelen tegenover elkaar te zetten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor mensen in je omgeving die klagen dat hun huidige iPhone veel te traag wordt.

Vorige maand bleek dat de iPhone 6 onder Nederlanders het meest populaire toestel is, op korte afstand gevolgd door de iPhone 5s. Dat is opmerkelijk als je bedenkt dat de iPhone 5s inmiddels bijna vier jaar oud is. Inmiddels ligt er iets beters in de winkel: de iPhone SE, die gebaseerd is op twee generaties nieuwer dan de iPhone 5s. Zeker nu de opslagruimte is verhoogd naar 32GB en 128GB is het een interessante optie voor mensen die een wat kleinere iPhone zoeken.

iPhone SE heeft technologie van de iPhone 6s

Even een flashback naar een jaar geleden. Apple kondigde de iPhone SE aan tijdens het maart-evenement en het nieuwe toestel trok meteen veel bekijks. Bijzonder was dat Apple in dit instapmodel dezelfde componenten had gebruikt in het vlak daarvóór aangekondigde topmodel iPhone 6s. Je kreeg dezelfde processor en camera, voor minder geld.

Vorige week kondigde Apple vernieuwde modellen aan, die technisch gezien precies hetzelfde zijn en hetzelfde kosten, maar dubbel zoveel opslag hebben. Daarmee wordt de iPhone SE nog aantrekkelijker, zeker voor mensen die een kleiner model zoeken die je makkelijk op zak kunt steken. Niet iedereen zit namelijk de hele dag te chatten en nieuwtjes te lezen op de iPhone. En dan nog: als je goede ogen hebt zijn de kleine lettertjes op het scherm geen enkel probleem. We hebben ons jarenlang moeten ‘behelpen’ met 3,5-inch en 4-inch schermen en dat lukte prima.

De belangrijkste pluspunten
Er zijn een paar redenen waarom je de iPhone SE vooral zou willen hebben. De belangrijkste zijn:

  • Compact formaat. Dit toestel past met gemak in je broekzak en is moeiteloos met één hand te bedienen.
  • Enorm veel opslag. Bij de iPhone SE kun je je veroorloven om voor 128GB opslag te kiezen, ideaal als je veel muziek wilt meenemen.
  • Echt goede batterijduur. Zoals je in onze iPhone SE review kon lezen heeft het toestel ondanks z’n kleine formaat een enorm uithoudingsvermogen van 13 uur video afspelen, 50 uur muziek luisteren en 10 dagen standby.

iPhone SE kleuren

De iPhone SE is in feite een compacte iPhone 6s met alles erop en eraan, inclusief Touch ID, een 64-bits processor en 3,5mm audio-aansluiting. Het enige wat je mist is 3D Touch, maar daar zal de doorsnee gebruiker van de iPhone SE niet wakker van liggen. In veel opzichten is de iPhone SE te vergelijken met de vorige week aangekondigde 9,7-inch iPad: een toegankelijk model voor gewone gebruiker. Misschien niet direct voor het merendeel van de iCulture-lezers, maar wel voor alle vrienden en familieleden van iCulture-lezers die nu nog met een iPhone 5 of ouder rondlopen en regelmatig aan je hoofd klagen “dat ‘ie wel wat traag wordt”.

Dat er binnenkort weer nieuwe iPhones aankomen, zal deze groep mensen worst wezen: ze willen gewoon een goede iPhone voor weinig geld, die lekker lang meegaat. Wat dat betreft zit je met de iPhone SE goed, want de technologie is nog maar anderhalf jaar oud en de updates zullen de komende jaren bewoon blijven binnenrollen voor dit model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2017, 15:21
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone SE
Device iPhone SE

Actuele iPhone SE deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.