Netflix op de Mac

Netflix verhoogt prijzen voor Belgische abonnees

Binnenkort ook in Nederland?

Videostreamingdienst Netflix gaat in België de abonnementsprijzen verhogen. Nieuwe klanten betalen meteen het nieuwe tarief en bestaande abonnees krijgen later bericht.

Netflix duurder in België, zelfde instapprijs

Niet alle prijzen zijn gestegen. Ga je voor het goedkoopste instapabonnement van Netflix, dan betaal je nog steeds €7,99 per maand. De prijs van de standaard pakket is nu €11,99 in plaats van €10,99. Het duurste pakket krijgt de grootste prijsverhoging. Deze gaat met €2 per maand omhoog van €13,99 naar €15,99.

Tegenover de Standaard meldt Netflix dat de prijsverhogingen nodig zijn voor de productie van originele content. “We hebben veel producties gepland in België,” zegt de woordvoerder. Heb je geen zin om extra te betalen, dan ben je aangewezen op het instapabonnement. Hiermee kijk je in SD-kwaliteit op één scherm tegelijk.

Prijsverhoging gaat binnenkort in voor bestaande abonnees

Ben je nog geen abonnee, maar wil je dat wel worden? Dan betaal je nu al de nieuwe prijs. Binnen twee weken zullen bestaande abonnees per email op de hoogte worden gebracht van de nieuwe prijs. Minimaal een maand later gaat de prijsverhoging in. Wanneer je deze mail krijgt is afhankelijk van wanneer jouw nieuwe periode in gaat. Ook in de app krijg je een melding.

In het verleden heeft Netflix al een aantal keer de prijzen op deze manier verhoogd. Bestaande klanten konden dan langer de oude prijs betalen, maar dat zal nu niet lang duren.

Of er ook prijswijzigingen aankomen in Nederland is op dit moment niet bekend. Netflix heeft enkele originele series speciaal voor Nederland, maar erg denderend is dat aanbod niet. Het zou dus kunnen dat het bedrijf in Nederland ook wil uitbreiden met de eigen content.

Ben je niet weg van deze prijsverhoging en overweeg je een andere streamingdienst? Bekijk dan onze vergelijking van video streamingdiensten. Ze zijn alleen (nog) niet allemaal in België beschikbaar. Zo zul je nog even op Disney+ moeten wachten tot de officiële release dit voorjaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2020, 9:28
Bron Bron De Standaard
Via Via Emerce
Categorie Diensten
Onderwerp netflix

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.