Nanoleaf Canvas, vierkante lichtpanelen

Nanoleaf Canvas: vierkante lichtpanelen vanaf december in de winkel

Werkt met HomeKit
Nanoleaf gaat op 1 december de Nanoleaf Canvas lichtpanelen uitbrengen. Deze zijn vierkant, terwijl de eerdere driehoekig waren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Met de huidige Nanoleaf Aurora-lichtpanelen (review) kun je mooie patronen maken. Maar omdat ze driehoekig zijn moet je toch even nadenken over een geschikt patroon. Dat wordt makkelijker bij de vierkante Nanoleaf Canvas-panelen. Die zijn namelijk vierkant en ook geschikt voor HomeKit.

Nanoleaf Canvas: vierkant is wel zo praktisch

De foto van een woonkamer die compleet met lichtpanelen is bekleed is wat onrealistisch, tenzij je er tienduizenden euro’s aan wilt besteden of bij de fabrikant werkzaam bent. Een starterkit met 9 panelen gaat €200 kosten, vergelijkbaar met de huidige driehoekjes, die voor iets meer dan 200 euro in de winkel liggen. In combinatie met de Nanoleaf Rhythm betaal je 250 euro. Tijdens de IFA 2018 vertelde Gimmy Chu namens Nanoleaf dat de eerste pakketten op 1 december in de winkel moeten liggen.

Nanoleaf Canvas

Nanoleaf Canvas krijgt shuffleknop

Het product is nog in ontwikkeling, maar bijna klaar, zo verzekerde Chu aan de media. De werking is vergelijkbaar met de huidige Aurora-lichtpanelen. Nieuw is dat ze aanraakgevoelig zijn en dat er lichteffecten optreden door een paneel aan te raken. Ook komt er een extra shuffleknop, zodat mensen de lichtpatronen kunnen veranderen zonder dat ze de app of een spraakassistent nodig hebben. Met knoppen kun je de lichtpanelen inschakelen, feller zetten of van kleur veranderen.

Maximaal 500 panelen
Tijdens de ontwikkeling van deze vierkante panelen is er het een en ander gewijzigd. Het aantal panelen dat je met één stroombron kunt aansturen is gezakt van 1.000 naar 500, maar dat zal voor de meeste mensen geen probleem zijn. Ook met een paar tegels kun je al wat leuks maken.

In bovenstaande video zie je dat er gekke plusjes in de panelen te zien zijn. Nanoleaf probeerde die onzichtbaar te maken, maar dat is niet gelukt. Volgens Chu vonden gebruikers de plusjes zo leuk, dat de fabrikant ze maar heeft laten zitten.

Nanoleaf Canvas, vierkante lichtpanelen

Nanoleaf werkt met Apple’s HomeKit, Siri, IFTTT, Amazon Alexa én Google Assistant en is dus van alle markten thuis. Ze kunnen honderden verschillende kleuren aannemen. Met plakkers bevestig je ze aan de muur, het plafond of meubels en je kunt ze later ook weer in een ander patroon plakken. Wel is onze ervaring dat de plakstrips vrij agressief zijn, dus je moet oppassen dat je geen verf van de muur trekt. Eén van de panelen moet met een stroombron verbonden zijn, de andere koppel je met kleine connectors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.