Reacties voor: Multitasken op je iPad met iOS 9

De iPad krijgt multitasking op iOS 9, waarmee je twee apps tegelijk kunt bedienen op een scherm.
Lees het complete artikel → Multitasken op je iPad met iOS 9
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Helaas niet voor ipad derde generatie. Was weer een bummer aan het eind b

  2. Super handig en erg welkom!

  3. Het echte multitasken alleen op een iPad air 2. Mijn iPad air 1 en mini doen het nog perfect. Ik ben bang dat deze feature dus nog even op zich gaat wachten bij mij en bij vele anderen. Voor iPad air 2 gebruikers natuurlijk te gek!

  4. Hoe doe je dat dan?

  5. Origineel geplaatst door jo
    Hoe doe je dat dan?

    met je vingers!

  6. Zou ook prima op een iphone 6+ kunnen…, maar helaas.

  7. erg jammer dat de iPad mini (eerste generatie) niet wordt ondersteund..

  8. Jammer dat het scherm in 2’en splitsen dan alleen maar met de air 2 kan.. dus eigenlijk heb je er alleen wat aan als je de nieuwste ipad hebt, ipad mini heeft t al helemaal niet.

  9. Origineel geplaatst door rjj marks

    Origineel geplaatst door jo
    Hoe doe je dat dan?

    met je vingers!

    whaha!

    ——–✄

    Ik snap niet wat er mis is aan het multitasken door met 5 vingers te swipen …

  10. @Dennis: Is niks mis met de 4(!) vinger swipe, maar Apple luistert de laatste tijd vrij kritiekloos naar ‘gebruikerswensen’. Om vervolgens met een wel heel erg slap aftreksel te komen van hoe anderen het al lang voor elkaar hadden. En als je niet ‘t allerslapste van ‘t allerslapste aftreksel wilt voldoet alleen de allerlaatste versie van alleen de allergrootste iDevice. Tot zover de mooie verhalen over performanceverbetering in iOS9😭

    Spijt me om ‘t te zeggen, maar: Wat een sneu staaltje ‘too little too late’, MS heeft dat al lang op een veel flexibelere manier werkend op zelfs de allerlichtste tablet hardware… Atom processor en 8″ scherm incluis 😢

  11. De reden waarom het alleen op de Air 2 komt en niet bv de 6+ is denk ik voornamelijk door de 2GB RAM. Just my 2 cents 🙂

  12. Zwaar teleurstellend dat de split screen view alleen op de Air 2 komt. Ik denk dat de Air het namelijk gewoon qua specs wel aankan, anders had die de slide over ook niet aangekunt.

    Ik denk dat het een marketingtruc van ze is, zodat ze meer Air 2 gaan verkopen. Dit omdat die split view een belangrijk aspect is om productief te kunnen werken, en multitasken zonder die optie het dus ‘net niet’ is.. Dus kiezen nieuwe kopers of mensen die upgraden toch maar voor het nieuwste model.

  13. @msi92: Dan zou MS het ook hebben moeten schrappen op de Bing tablets die nog ook maar 1GB RAM hebben, en dat heb ik nog nooit gehoord. Ik nijg daardoor ook naar Frans‘ conclusie: een marketing truc.

    Vreemd ook dat ze juist de 50/50 splitview laten vallen op ‘mindere’ hardware zoals de mini (1 t/m 3!) Juist op een mini-scherm heb je meer aan 50/50 beeld dan aan pakweg 75/25. 25% van 7,9″ is wel heel weinig, 50% nog altijd twee keer zoveel 😉 En 50% is juist veel makkelijker te schalen, op een retinascherm kom je dan zelfs weer op een non-retina pixelaantal uit!

    Ben het alleen niet eens dat de 50/50 splitview een voorwaarde voor productief werken is, splitscreen in welke vorm dan ook is niets meer dan een slap surrogaat voor echte multiwindow-multitasking zoals OS X en MS-W dat al vele jaren kennen; ook al op hardware met minder RAM, opslag en brute CPU kracht dan de iPads van de afgelopen paar jaren! Alleen dàt is onovertroffen voor zinvol multitasken op één scherm.

  14. Jammer dat de 4 zo snel is afgeschreven en dit soort functies niet meer krijgt ;-(

  15. Al 1 functie die niet meer werk op mijn iPad 4. Bij de update toch even kat uit de boom kijken of de. iPad 4 wel soepel blijft draaien

  16. Update: het lijkt er op dat de 4 toch de meeste multitasking features krijgt, op de 50% split screen na, die is er enkel voor de Air 2.

  17. Dat het echte multitasken alleen maar op de ipad air 2 kan is zeer teleurstellend. Past ook niet in het beleid van Apple om oudere modellen langer te ondersteunen.

  18. Apple probeert met dit soort ontwikkelingen opzichtig mensen ertoe te bewegen om op nieuwere iPads over te schakelen. Zelf heb ik het “geluk” over een iPad Air 2 te beschikken. Maar ik vind het zuur voor mensen die deze versie niet hebben.

  19. Welke functies hiervan komen voor iPad air en vierde gen?

  20. Ik heb iPad mini 2 dus kijk er erg naar uit!

  21. Mijn iPad 4 werkt nog perfect, dus deze functies zijn nog niet aan mij besteed.

    Wel top dat ze het zo mooi integreren.

  22. @Bman:

    Dat staat (momenteel) zeer duidelijk in het artikel. Lees het nog eens zou ik zeggen. iPad Air ondersteund niet split view (bijv. 50/50% 2 apps). Je kunt wel ‘SlideOver’ en ‘Picture-in-picture’ op 20/30% van je scherm krijgen. Zie ook de hands-on op 9to5mac.

    De iPad4 ondersteund bovenstaande multitask functies algeheel niet.

  23. Net getest op iPad Air. SlideOver is NIET interactief. Als je de SlideOver app actief hebt en je wilt naar de andere app (die over 3/4 van het scherm staat), dan verdwijnt de SlideOver. Daarom heet het ook SlideOver: het schuift een tweede app over de geopende app en schuift daarbij niet verder dan een kwart van het scherm. Beiden interactief geldt dus alleen voor Split View.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.