nieuws-app-ios-9

Apple kondigt Nieuws-app voor iOS 9 aan

Apple heeft een vervanger voor Newsstand aangekondigd, die artikelen van kranten en tijdschriften bevat. In Nieuws lees je artikelen zoals in Flipboard.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

nieuws-app-ios-9Apple heeft een nieuwe app aangekondigd, waarmee je artikelen uit allerlei bronnen kunt lezen. De app is een vervanger voor Newsstand (Kiosk), dat in 2011 werd aangekondigd maar steeds verder in de vergetelheid raakte. Nieuws is gebaseerd op de technologie van PRSS, het Nederlandse bedrijf dat vorig jaar werd overgenomen door Apple.

De nieuwe app bevat magazines, kranten en andere content op basis van abonnementen. De eerste partners zijn New York Times, ESPN en de tijdschriftenuitgevers Condé Nast en Hearst, maar er doen ook kleinere blogs mee.

newsstand-ios-7

Hierboven zie je een screenshot van Newsstand, dat sinds iOS 7 bestaat. Kranten en tijdschriften klaagden de laatste tijd over Newsstand, omdat de publicaties nogal verborgen staan in een aparte app. Met de nieuwe app kunnen kranten en tijdschriften zelf een app aanbieden, waarbij proefversies van publicaties te downloaden zijn via de nieuwe app. Apple zou bovendien de verdeling van inkomsten willen veranderen, waardoor de verhouding 70%-30% niet langer blijft bestaan. Volgens Re/code mogen de uitgevers 100% van de inkomsten die ze uit advertenties halen, zelf houden.

Gebaseerd op PRSS

Apple’s nieuwe app is gebaseerd op PRSS, het Nederlandse bedrijf dat in 2014 werd overgenomen. iCulture kwam de overname op het spoor en deed vroegtijdig verslag van de overnameplannen. De overname werd bevestigd, maar Apple heeft nooit aangegeven wat ze met de technologie van PRSS van plan waren.

De app zal van start gaan in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Nederland is naar verwachting in het najaar van 2015 aan de beurt, maar bij de release van iOS 9 is de app nog niet meegeleverd.

nieuws-app-ios-9-1

nieuws-app-ios-9-2

nieuws-app-ios-9-3

nieuws-app-ios-9-4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 14:42
Categorie Apple
Onderwerpen flipboard, magazine, newsstand, wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.