Multitasking-iPad

Multitasken op je iPad met iOS 9

De iPad krijgt multitasking op iOS 9, waarmee je twee apps tegelijk kunt bedienen op een scherm.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Multitasking-iPadTijdens de WWDC 2015 keynote is er met iOS 9 een langverwachte functie voor de iPad onthuld: meerdere apps tegelijk openen en bedienen op één scherm met multitasking of bekijken met Split View.

Apple maakt onderscheid tussen Split View, SlideOver en picture-in-picture, waarmee je in alle gevallen twee apps met elkaar op je scherm weer kunt geven. Speciaal hiervoor is het scherm waarmee je door verschillende actieve apps schakelt ook vernieuwd.

SlideOver en Split View

Met SlideOver kun je door vanaf de zijkant van je scherm te swipen een kolom toevoegen waarin een andere app weergegeven wordt. Een chat-app terwijl je iets aan het lezen bent bijvoorbeeld. Door in deze smallere kolom van bovenaf het scherm naar beneden te vegen, kun je ook andere apps selecteren om deze ruimte op te vullen.

Het mooie hiervan is, is dat de twee schermen volledig interactief blijven. Het is zelfs mogelijk om de twee verschillende applicaties op je scherm tegelijk te bedienen, bijvoorbeeld om te scrollen, zoals gedemonstreerd werd tijdens de presentatie.

Ook voor het bekijken van video’s is dit een uitkomst. Zo kun je een picture-in-picture modes selecteren, zodat de video wordt verkleind en je hem op een handige plek op je scherm weg kunt zetten.

De iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini 2 en iPad Mini 3 ondersteunen deze functies.

Multitasken-Split-View

Volledig multitasken met de iPad Air 2

Alleen met de iPad Air 2 is het mogelijk om de kleinere kolom verder uit te vergroten, zodat je iedere app de helft van het scherm geeft. Om optimaal gebruik te maken van de multitasking functie, heb je dus een iPad Air 2 nodig.

Al deze nieuwe functies maken gebruik van Apple’s auto-layout functie, waardoor het voor ontwikkelaars die hier gebruik van hebben gemaakt heel gemakkelijk wordt om hun apps klaar te maken voor de Multitask-functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2015, 22:26
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, multitasking, wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.