mobile-fusion-iphone

Microsoft wil van je iPhone een 3D-scanner maken

Microsoft MobileFusion is een onderzoeksproject waarbij je iPhone wordt gebruikt in een 3D-scanner, zonder dat je speciale sensoren nodig hebt.

mobile-fusion-iphoneMicrosoft wil meer doen met de camera van je iPhone. In plaats van platte 2D-foto’s moet het mogelijk worden om 3D-scans te maken. Het onderzoekslab van Microsoft heeft hiervoor MobileFusion ontwikkeld en ze denken dat de resultaten goed genoeg zijn om er 3D-modellen van te printen. In een video demonstreren ze de mogelijkheden met een iPhone 5s. Je scant een object door er met de camera omheen te lopen. De software filmt het object vanuit meerdere hoeken en zet de beelden vervolgens om naar een model. En vervolgens: printen maar!

3D-modellen maken met Microsoft

Er is geen extra hardware nodig om de software te kunnen gebruiken en het werkt behalve op de iPhone ook op andere hedendaagse smartphones. Ze noemen iOS, Android en Windows Phone als ondersteunde platformen. Alle berekeningen vinden plaats op de smartphone. Op dit punt verschilt MobileFusion van het Tango-project van Google, waarbij je een speciale scanner met extra sensoren nodig hebt. Als je nu denkt: ‘Kom maar op met die software!’ dan moeten we je helaas teleurstellen. Er zijn nog geen concrete plannen om de software uit te brengen, maar op termijn is het wel de bedoeling dat iedereen ermee kan spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 6:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3d, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.