philips-hue-dimmer

Philips Hue dimmer aangekondigd: lampen dimmen met speciale knop

Philips heeft een dimmer voor de Philips Hue-lampen aangekondigd, waarmee je maximaal 10 lampen kunt dimmen. Je hebt er wel speciale dimbare lampen voor nodig.

Philips heeft een dimmer voor de Philips Hue-lampen aangekondigd. De dimmer zorgt ervoor dat je een witte Hue-lamp op verschillende lichtsterktes kunt gebruiken, zonder dat je een smartphone nodig hebt. Het zorgt ervoor dat ook de oppas, de schoonmaker en minder technische huisgenoten de lampen kunnen bedienen. Bij deze dimmer levert Philips een lamp met normale fitting (E27) mee. Een losse lamp kost 20 euro. Bijzonder is ook, dat dit het eerste HomeKit-compatibele product van Philips is.


philips-hue-dimmer

Je kon al langer de Philips Hue-lampen dimmen via apps op je iPhone, maar daarvoor heb je wel een smartphone nodig die met de Hue-bridge is gekoppeld. Dat is lastig voor mensen die alleen maar op bezoek zijn en die hun smartphone niet hebben gekoppeld met jouw systeem. Zij hebben vaak geen andere mogelijkheid, dan de lamp compleet uitschakelen via de lichtknop. Dat is weer dat is vervelend voor bewoners, want zij kunnen de lamp vervolgens niet meer via de app bedienen.

De Hue-dimmer lost dat op met een knoppenpaneel, die door iedereen te bedienen is. Het paneel is overal te plaatsen. Je hoeft geen kabels te trekken of lichtknoppen te vervangen, zoals bij een gangbaar dimsysteem. In plaats daarvan bevestig je de achterplaat op de muur met schroeven of een plakstrip. Omdat de achterplaat magnetisch is, kun je het bedieningspaneel ook weer tijdelijk van de muur halen.

Bekijk ook

Alles over Philips Hue-lampen en -accessoires

Philips Hue is slimme verlichting voor in huis die je met je iPhone of iPad kan bedienen. Wat kun je allemaal met Philips Hue, welke lampen zijn er en waar werkt het mee samen? In deze gids lees je alles wat je wil weten over Philips Hue.

Na het aansluiten kun je meteen de dimbare lampen bedienen. Die lampen verbruiken 9,5 Watt, hebben een gangbare aansluiting (E27) en een A60-vorm. Ze zijn dus niet afgeplat aan de bovenkant, maar hebben een rond bolletje.

De Philips Hue-dimmer werkt samen met andere Hue-lampen in huis. Als je een bridge hebt geïnstalleerd kun je de lampen bedienen via de Hue-app of een app van derden. Meerdere bedieningspanelen voor de dimmer aan elkaar koppelen, kan trouwens ook.

philips-hue-dimmer

De draadloze Philips Hue-dimmer is vanaf september 2015 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €39,95. De adviesprijs van een enkele witte Philips Hue-lamp is €19,95. Alle Philips Hue-producten zijn verkrijgbaar via Coolblue en Bol.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.