macOS Sierra op een MacBook

macOS Sierra 10.12.3 nu voor iedereen te downloaden

macOS Sierra 10.12.3 nu beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Hierin wordt vooral het accuprobleem van de MacBook Pro 2016 opgelost.

Ook je Mac is vandaag toe aan een update. Apple heeft macOS Sierra 10.12.3 nu voor iedereen beschikbaar gesteld. Dit is de derde tussentijdse update van Sierra, die we kunnen installeren. Apple is een maand bezig geweest met testen en bracht in december macOS 10.12.2 uit. Daarin zaten nieuwe emoji en vooral bugfixes. Vandaag draait het opnieuw voornamelijk om bugfixes.


macOS Sierra op een MacBook

macOS 10.12.3 lost accuprobleem op

Vooral voor bezitters van de nieuwste 2016 MacBook Pro is deze update van Sierra interessant, omdat daarin een accuprobleem wordt opgelost. Na klachten van de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports ontdekte Apple dat er een bug in Safari zit, die zorgt voor een sterk wisselende gebruiksduur. Apple loste de bug op in tussentijdse beta’s en de Consumer Reports wijzigde kort daarop het koopadvies van ‘Niet doen’ naar ‘Aanrader’.

Ook heeft Apple iets aangepast in de waarschuwing voor de batterijduur. In plaats van apps die veel stroom verbruiken, wordt in macOS Sierra 10.12.3 ook weergegeven of de helderheid van je scherm zorgt voor meer stroomverbruik.

Bekijk ook

Apple gaat je waarschuwen als je MacBook-scherm veel stroom verbruikt

Apple gaat MacBook-gebruikers waarschuwen als de helderheid van het scherm veel stroom verbruikt. De waarschuwing wordt in macOS Sierra 10.12.3 toegevoegd.

macOS Sierra 10.12.3 installeren

Iedereen met een iMac of MacBook die geschikt is voor macOS Sierra kan de update naar 10.12.3 installeren. Je kunt hiervoor terecht in de Mac App Store. Zelf heeft Apple geen verdere specificatie gegeven wat er nieuw is, behalve dan de gebruikelijke zinnen over “verbeterde stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van je Mac”. Zodra er meer bekend is over deze update laten we het weten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.