iOS 10 bureau, door iCulture

Apple brengt iOS 10.2.1 met bugfixes uit

Apple heeft zojuist iOS 10.2.1 vrijgegeven voor iPhone, iPad en iPod touch. Deze nieuwe versie bevat de nodige bugfixes, mogelijk voor de batterijproblemen die bij veel mensen spelen.

iOS 10 bureau, door iCulture
Apple heeft vanavond iOS 10.2.1 vrijgegeven. Afgelopen maand bracht Apple de eerste beta uit van deze bugfix-update, maar nu is de definitieve versie voor iedereen met een geschikte iPhone, iPad en iPod touch beschikbaar gesteld. In iOS 10.2.1 focust Apple zich op bugs die mogelijk te maken hebben met het batterijprobleem waar meerdere iPhone-gebruikers enkele weken mee kampen.

iOS 10.2.1 met bugfixes

iOS 10.1.1 releasenotes.Veel mensen hebben sinds enige tijd last van batterijproblemen, waardoor de iPhone spontaan uitvalt terwijl er nog voldoende batterijlading aanwezig is. Apple zei in eerste instantie dat dit voorkwam bij bepaalde iPhone 6s-modellen door een productiefout, maar later gaf Apple alsnog toe dat er mogelijk meer iPhone-modellen getroffen zijn. Apple was er echter nog niet achter wat de precieze oorzaak is van uitvallende toestellen, waardoor verder onderzoek noodzakelijk was om het probleem te achterhalen. Daarom werd in iOS 10.2 extra tools ingebouwd, waarmee Apple diagnostische informatie over een uitvallende iPhone kan verzamelen en zo het probleem kan achterhalen.

Apple gaf aan dat in een opeenvolgende update het probleem wellicht opgelost kan worden. iOS 10.2.1 is echter pas net verschenen, waardoor we nog niet zeker weten of deze update inderdaad de batterijproblemen op gaat lossen. Ook tijdens de testperiode van iOS 10.2.1 is geen concrete informatie naar buiten gekomen over de problemen die in deze update opgelost worden. Apple geeft aan dat iOS 10.2.1 probleemoplossingen bevat en dat de beveiliging van de iPhone en iPad verbeterd is. Meer over de beveiligingsaspecten van iOS 10.2.1 verschijnen later op deze pagina. Zodra er meer duidelijk is over de precieze bugfixes in iOS 10.2.1, werken we dit bericht bij.

iOS 10.2.1 downloaden

iOS 10.2.1 is beschikbaar voor elke iPhone, iPad en iPod touch die draait op iOS 10. Om de update te kunnen downloaden, ga je in de Instellingen naar Algemeen > Software-update. Je kunt iOS 10.2.1 ook downloaden via iTunes en vervolgens je iPhone, iPad of iPod touch via een kabel te verbinden. Zie je de update nog niet verschijnen, dan moet je nog even geduld hebben. iOS 10.2.1 is pas net beschikbaar gekomen, dus het kan even duren voordat hij zichtbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2017, 19:09
Categorie iDevices
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.