Tijd berekenen voor een MacBook-batterij.

Apple gaat je waarschuwen als je MacBook-scherm veel stroom verbruikt

Apple gaat MacBook-gebruikers waarschuwen als de helderheid van het scherm veel stroom verbruikt. De waarschuwing wordt in macOS Sierra 10.12.3 toegevoegd.

Tijd berekenen voor een MacBook-batterij.
Apple is de laatste tijd behoorlijk in de weer met de batterijduur op de MacBook. In macOS 10.12.2 werd de tijd voor resterende batterijduur verwijderd, maar Apple gaat in macOS Sierra 10.12.3 wel meer duidelijkheid geven wat de grootste batterijvreter is. Als je MacBook sneller leegloopt dan je zou hopen, dan komt dat wellicht door de helderheidsinstelling. In macOS Sierra 10.12.3, die momenteel nog getest wordt, geeft je Mac dit nu vanzelf aan.

Batterijverbruik door hoge helderheid

Momenteel is er al een functie in macOS die aangeeft wat de grootste stroomvreters zijn. Door op het batterij-icoontje in de statusbalk te klikken, zie je welke apps en programma’s veel stroom verbruiken. Zodra je op een programma klikt, word je naar de Activiteitenweergave gebracht. Hier zie je vervolgens de energie-impact. In macOS Sierra 10.12.3 komt hier een andere optie bij, want je MacBook zal hier niet alleen maar programma’s weergeven, maar ook in hoeverre je beeldinstelling van invloed is op je batterijverbruik, zo meldt Macrumors.

Stroomverbruik weergegeven op een MacBook Pro.

De nieuwe waarschuwing vind je op dezelfde plek, zie onderstaande afbeelding. Zodra je op het batterij-icoontje klikt, zie je nu de tekst Using Significant Energy, in plaats van Apps Using Significant Energy (in het Nederlands: Programma’s die veel stroom verbruiken). Hoewel het verschil klein lijkt, geeft dit toch veel meer informatie. Behalve apps vind je hier straks ook andere instellingen die van invloed zijn op de batterijduur, waar de helderheid van het beeldscherm één voorbeeld van is. Als de helderheid op 75% of hoger staat, dan word je hier meteen voor gewaarschuwd. Zodra je op de melding klikt, wordt de helderheid direct naar beneden bijgesteld.

Stroomverbruik van de helderheid van het scherm op een MacBook.

De optie is vooral handig voor mensen die de helderheid van hun MacBook op automatisch hebben staan. Als je deze instelling handmatig hebt ingesteld, dan zal de helderheid nooit boven de waarde komen waarop de MacBook ingesteld staat. In dat geval is er ook geen waarschuwing nodig. De nieuwe optie geeft in ieder geval wel meer zicht op het stroomverbruik van de MacBook en laat je met één druk het scherm zo instellen dat deze niet meer significant veel stroom verbruikt.

macOS Sierra 10.12.3 lijkt dan ook een welkome update te worden voor mensen die last hebben van een beperkte accuduur, vooral op de nieuwste MacBook Pro. Eerder liet Apple al weten dat deze update het accuprobleem van de MacBook Pro oplost. Ook in macOS Sierra 10.12.2 bleek al dat Apple verbeteringen doorgevoerd had wat betreft de batterijduur van de MacBook Pro, zo meldden gebruikers na het gebruik van deze versie. macOS Sierra 10.12.3 komt in ieder geval ergens de komende dagen beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2017, 19:35
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen batterijduur, helderheid, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.