macOS Big Sur 11.5.1.

macOS Big Sur 11.5.1 met belangrijke beveiligingsupdate uitgebracht

Apple heeft een update voor de Mac uitgebracht. Het gaat om macOS Big Sur 11.5.1, waar volgens Apple belangrijke beveiligingsupdates zijn doorgevoerd.

Een week na de komst van macOS Big Sur 11.5 is het alweer tijd om de systeemvoorkeuren van je Mac in te duiken. De zojuist verschenen macOS Big Sur 11.5.1 wordt aangeraden voor alle gebruikers, want Apple zegt dat de update de beveiliging van je Mac verbetert.

macOS Big Sur 11.5.1 beschikbaar

Apple is deze keer kort maar krachtig over de macOS-update. Het enige wat Apple in de releasenotes kwijt wil, is dat er ‘belangrijke beveiligingsupdates’ toegevoegd zijn. Op haar speciale pagina geeft Apple iets meer prijs. De update lost een beveiligingsprobleem op met de IOMobileFrameBuffer. Een malafide app kan door een probleem kwaadaardige code toevoegen. Apple geeft aan dat ze op de hoogte zijn dat dit lek actief misbruikt is. Hoeveel mensen slachtoffer zijn, is niet bekend.

We raden daarom aan de update zo snel mogelijk te downloaden voor jouw Mac. Je zorgt er daarmee voor dat je up-to-date bent met de nieuwste beveiligingsmaatregelen.

macOS Big Sur 11.5.1

macOS Big Sur 11.5.1 bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Big Sur 11.5.1 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.5.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.