iOS 14.7.1 update.

Apple brengt iOS 14.7.1 en iPadOS 14.7.1 met bugfixes uit

Lost een actief gebruikt beveiligingslek op

Apple brengt vanavond weer een nieuwe update uit voor iPhone en iPad. Het gaat om iOS 14.7.1 en iPadOS 14.7.1, dat je later vanavond kunt downloaden. De update brengt geen nieuwe functies, maar wel bugfixes.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onlangs kwam iOS 14.7 beschikbaar, waarin Apple enkele handige verbeteringen toevoegde. Maar na de update kwamen er ook wat klachten van gebruikers. Die heeft Apple nu opgelost, want iOS 14.7.1 en iPadOS 14.7.1 met bugfixes komen vanavond beschikbaar.

iOS 14.7.1 en iPadOS 14.7.1 beschikbaar

De klacht over iOS 14.7 heeft vooral betrekking op de Apple Watch. Sinds de update kun je je Apple Watch niet meer ontgrendelen met je iPhone. Dit speelt voornamelijk op iPhones met Touch ID-sensor, dus niet iedereen heeft er last van. In deze versie is het opgelost, heeft Apple bevestigd. Hieronder vind je de releasenotes.

iOS 14.7.1 releasenotes

Hieronder vind je de releasenotes:

iOS 14.7.1 verhelpt een probleem waarbij iPhone-modellen met Touch ID een gekoppelde Apple Watch niet kunnen ontgrendelen met de functie ‘Ontgrendel met iPhone’. Deze update bevat ook belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Apple zegt ook dat er een belangrijk beveiligingsprobleem is opgelost, waardoor willekeurige code uitgevoerd kon worden. Dit had ermee te maken dat geheugen corrupt raakte. Apple zegt dat het bedrijf “op de hoogte is van het probleem en dat het mogelijk actief is misbruikt”. Het is opgelost door beter met geheugen om te gaan. Het wordt daarom sterk aanbevolen om iOS 14.7.1 te installeren.

iOS 14.7.1 downloaden
Om iOS 14.7.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
26 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.