MacBook Pro met SD-kaartslot en MagSafe.

Gerucht: ‘MacBook Pro 2021 heeft maximaal 32GB RAM en snel SD-kaartslot’

Maar is dat erg?

Volgens een geruchtenlekker krijgt de MacBook Pro M1X een supersnel SD-kaartslot dankzij ondersteuning voor UHS-II maar is de hoeveelheid RAM beperkt tot maximaal 32GB.

Snel SD-kaartslot in MacBook Pro

Het is al meermaals gezegd dat de nieuwe MacBook Pro M1X voorzien zal zijn van een SD-kaartslot voor geheugenkaartjes. Dit is voor het eerst sinds 2015, toen Apple het SD-kaartslot schrapte in een poging om steeds dunnere laptops te maken. Nu de zijkanten wat platter worden is er weer ruimte voor extra aansluitingen en Apple lijkt daarvan te willen profiteren. Geruchtenlekker Luke Miani van AppleTrack beweert dat het SD-kaartslot ondersteuning krijgt voor het supersnelle UHS-II. Hiermee zijn snelheden mogelijk tot 312 Mbps, terwijl bij een traditioneel SD-kaartslot snelheden van 100 Mbps gebruikelijk zijn. Het is terugwaarts compatibel, dus je kunt ook UHS-I kaarten gebruiken. Dergelijke geheugenkaartjes zijn al jarenlang verkrijgbaar, onder andere van SanDisk.


Voor fotografen en videomakers zal de toevoeging van UHS-II een groot pluspunt zijn, zodat ze snel bestanden kunnen overzetten. Eerder beweerde Miani ook dat de Touch ID-knop verlicht wordt, dankzij meerdere ledlampjes.

13-inch MacBook Pro

’32GB RAM in de MacBook Pro’

Miani beweert in zijn video ook dat de nieuwe MacBook Pro 2021 met maximaal 32GB RAM uitgerust kan worden. Dit is in tegenspraak met eerdere beweringen van Bloomberg dat je tot 64GB RAM kunt configureren. De huidige Macs met M1-chip zijn beperkt tot 16GB RAM, maar in de praktijk is al gebleken dat je bij Apple Silicon met relatief weinig werkgeheugen toe kan, ook voor de wat zwaardere toepassingen. Voor de grotere 16-inch MacBook Pro zal Apple dit wel iets moeten opvoeren en voor de Mac Pro komt er wellicht nog een aparte oplossing.

De volledige video van Miani is hieronder te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2021, 9:27
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.