12" MacBook

MacBook meest populaire laptop onder Nederlandse studenten

Uit onderzoek blijkt dat de MacBook de populairste MacBook is onder Nederlandse studenten. Ook wat betreft tevredenheid staat Apple op de eerste plaats. Gewicht en batterijduur zijn daarbij de belangrijkste factoren.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het nieuwe collegejaar is alweer bijna een maand aan de gang, dus dat betekent dat er ook weer een hoop nieuwe studenten aan de slag gegaan zijn met hun studie. Veel studenten hebben daarvoor een laptop nodig en uit onderzoek van Studentenwegwijzer.nl blijkt dat de MacBooks de meest populaire laptops zijn. Vooral onder vrouwelijke studenten wordt relatief vaak gekozen voor een MacBook.

12" MacBook

MacBook populair onder studenten

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.099 Nederlandse studenten en daaruit blijkt dat de MacBooks het tot de eerste plaats hebben weten te schoppen. Dit geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke studenten, maar vooral de laatste groep kiest relatief vaak voor een MacBook.

In de top drie staan verder nog Asus en HP. HP was voorheen bij mannelijke studenten een populair merk. Andere merken in de top tien zijn het Chinese merk Lenovo, Acer, Dell, Toshiba en Samsung. Ook wat betreft de tevredenheid over de laptop staat Apple bovenaan. 93% van de studenten zegt enigszins of zeer tevreden te zijn over zijn of haar MacBook. Op de tweede plek in de populariteitslijst staat Dell met 90%. Lenovo staat met een tevredenheid van 89% op de derde plaats.

Opvallend is verder dat MacBooks relatief vaak in een fysieke winkel gekocht worden. Mannen kopen een laptop vaker online dan vrouwen (67% tegenover 52%).

Gewicht en batterij belangrijkst
De populariteit van MacBooks onder studenten is goed te verklaren als gevraagd wordt naar de belangrijkste frustratiebronnen. De draagbaarheid en gebruiksduur zijn de belangrijkste redenen voor frustratie. De MacBook staat bekend om het lichte gewicht en de lange batterijduur, waardoor dit belangrijke redenen zijn om voor een MacBook te kiezen. Ook de snelheid van het gebruik en het opstarten zijn belangrijk voor studenten. Meer resultaten van het onderzoek vind je op de website van Studentenwegwijzer.

Nieuwe MacBooks in aantocht

Apple staat op het punt om haar Mac-lijn een opfrisbeurt te geven. De nieuwste MacBook Pro stamt alweer uit het voorjaar van 2015, terwijl de MacBook Air in maart 2015 een kleine vernieuwing gekregen heeft. Apple zou in oktober een nieuwe serie Macs aan willen kondigen, mogelijk tegelijkertijd met een nieuw extern 5K-display. Zo krijgt de nieuwe MacBook Pro hoogstwaarschijnlijk een speciaal OlED-touchscreen boven het toetsenbord, waar je zelf de toetsen kunt bepalen en tevens afhankelijk zijn van de gebruikte app. Ook de Touch ID-sensor zou naar de MacBook komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2016, 11:17
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, populariteit, studenten, tevredenheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.