Mac Studio 2023 met scherm

Mac Studio 2023 prijzen: nieuwe desktop Mac vanaf nu verkrijgbaar

Hoeveel kost de nieuwe Mac Studio? In dit artikel zetten we de prijzen van de Mac Studio 2023 voor je op een rij. Lees de prijs van het instapmodel, maar ook wat de prijs is van het duurste model.

Mac Studio 2023 prijzen

De Mac Studio 2023 is het allernieuwste model dat Apple tijdens de WWDC 2023 heeft aangekondigd. Het is de opvolger van het model uit maart 2022 en heeft een nieuwe M2 Max en M2 Ultra-chip. Ook zijn er nog andere specificaties verbeterd, zoals wifi en Bluetooth. De Mac Studio was al geen goedkope desktop-Mac, maar hoe zit dat met de opvolger? Ook voor het 2023-model moet je diep in de buidel tasten, al is de Mac Studio 2023 dan ook vooral geschikt voor professionals. Je kunt nu de nieuwe Mac Studio 2023 kopen bij diverse winkels.

De nieuwe Mac Studio 2023 is nu beschikbaar vanaf €2.429,-. Voor dat geld heb je het standaardmodel met M2 Max-chip. De duurdere variant met M2 Ultra-chip, is beschikbaar voor een vanafprijs van €4.849,-. Deze heeft veel meer CPU- en GPU-cores en ook standaard meer werkgeheugen. Je kunt beide uitvoeringen nog uitbreiden met extra werkgeheugen en opslag, waardoor de totaalprijs ook weer een stuk hoger wordt.

Prijs Mac Studio M2 Max instapmodel

Dit krijg je bij het instapmodel van de Mac Studio:

  • M2 Max-chip met 12-core CPU en 30-core GPU
  • Media Engine en 16-core neural Engine
  • 400 GB/s geheugenbandbreedte
  • 32GB centraal geheugen (RAM)
  • 512GB SSD
  • 4 Thunderbolt 4-poorten, twee usb-a-poorten, hdmi-poort, 10-Gb ethernet, koptelefoonaansluiting
  • Voorkant: 2 usb-c-poorten, SDXC-kaartsleuf
  • Prijs: €2.429,- bij Apple

In onze prijsvergelijker voor de Mac Studio 2023 zie je waar je het voordeligs uit bent. Je kunt filteren op het model met M2 Max- of M2 Ultra-chip.

Mac Studio 2023 kopen

Prijs Mac Studio M2 Ultra upgrade

Dit krijg je bij het upgrademodel van de Mac Studio:

  • M2 Ultra-chip met 24-core CPU en 60-core GPU
  • Media Engine en 16-core neural Engine
  • 800 GB/s geheugenbandbreedte
  • 64GB centraal geheugen (RAM)
  • 1TB SSD
  • 4 Thunderbolt 4-poorten, twee usb-a-poorten, hdmi-poort, 10-Gb ethernet, koptelefoonaansluiting
  • Voorkant: 2 Thunderbolt 2-poorten, SDXC-kaartsleuf
  • Prijs: €4.849,- bij Apple
Bekijk ook

Dit is de Mac Studio 2023: Apple's desktopcomputer is nog krachtiger

Apple heeft de Mac Studio vernieuwd. Deze desktop Mac voor de veeleisende gebruiker is voorzien van een M2 Max- of M2 Ultra-chip. Qua uiterlijk is er niet veel veranderd, maar binnenin draait de Mac Studio op de meest krachtige Apple Silicon-chip tot nu toe. Wat er verder nog is vernieuwd? Dat lees je hier!

Check ook deze winkels, waar de nieuwe Mac Studio nu te bestellen is:

Ter vergelijking vind je hieronder nog de huidige prijzen van de Mac Studio 2022:

Mac Studio 2022 kopen

De nieuwe Mac Studio 2023 is sinds 5 juni bij Apple te bestellen. De eerste exemplaren worden vandaag geleverd, op dinsdag 13 juni 2023. Bij andere winkeliers is de Mac Studio 2023 vanaf nu verkrijgbaar. De vorige eerste generatie Mac Studio is niet meer bij Apple verkrijgbaar, maar voorlopig nog wel bij andere winkels. Wel komt de Mac Studio nu in aanmerking voor Apple’s Trade-In programma, waar je er tot €1.500,- voor terugkrijgt.

Mac Pro met Apple Silicon ook verkrijgbaar

Daarnaast is ook de nieuwe Mac Pro 2023 met Apple Silicon te koop. Deze vind je alleen bij Apple voor een prijs vanaf €8.399,- voor de torenversie en vanaf €9.099,- voor de rackversie. Lees ook ons artikel over een Mac desktop kopen met alle huidige prijzen van de huidige modellen.

Bekijk ook

Een desktop Mac kopen? Dit is ons koopadvies met prijzen en aanbiedingen

Wil je een Mac kopen? Bekijk in dit artikel alle informatie over de desktopmodellen van Apple, met actuele prijzen voor de Mac mini, iMac, Mac Studio en Mac Pro. We helpen je in dit artikel met koopadvies voor een Mac-desktopcomputer die bij jou past.

Mac Studio

De Mac Studio is Apple's krachtige desktop-Mac. De Mac Studio is ongeveer even groot als twee Mac mini's op elkaar. Het eerste model uit 2022 had een M1 Max- of M1 Ultra-chip, maar het nieuwste model uit juni 2023 heeft een M2 Max en M2 Ultra-chip en andere verbeterde specs. Om de Mac Studio te gebruiken, heb je wel een extern scherm (zoals het Apple Studio Display), toetsenbord en muis of trackpad nodig. Lees meer over de Mac Studio op onze pagina's.

Mac Studio

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.